Dette skirver arrangøren om regattaen der rundt 100 båter fra 10 forskjellige nasjoner deltar:

"Europe Week starteT i Sandefjord tirsdag 15.juli ved at H. M. Kong Harald åpnet regattaen. Deretter kappseiles det to dager i Sandefjord før flåten forflytter seg til Son med seiling 19. juli før båtene setter kurs for Oslo 20. juli og kappseilaser 21. og 22. juli.


Det er en eksepsjonell flåte av klassiske seilbåter som samles i en hektisk juliuke. Ikke mindre enn ti av båtene deltok også i 1914, og den eldste båten, 9 meteren «Pandora», er bygget i 1906. Regattaens største båt er 91 foteren «Eileen II», bygget i 1935, mens den minste er Oslojollen «Hurra» på 4.75 meter.

Regattaen samler det største antall 12 metere i noen regatta siden KNS jubileumsregatta i 1933, med hele 12 båter. Den eldste er verdens første 12 meter bygget til R regelen, «Magda VIII», fra 1909, mens den nyeste, amerikanske «Magic», ble bygget til forsvaret av America’s Cup i 1983. Tre av 12 meterne er spissgattere.


Tre av båtene i regattaen er eller har vært i kongelig eie, 6 meteren «Norna II» som i sin tid tilhørte Kronprins Olav, Kronprins Haralds første 5.5 meter «Fram II», og Kongens 8 meter «Sira» som han stadig seiler aktivt i regatta.  Kong Harald får selv ikke tid til å seile båten i Europe Week 2014, men overlater ansvaret til sine mangeårige mannskaper Einar Koefoed og Kjell Arne Myrann.

Sandefjordmannen Einar Sissener eier selv tre av båtene i regattaen, 15 meteren «Magda XIII» bygget i 1938, og 12 meterne «Magda VIII» og «Erna Signe».

Europe Week arrangeres i felleskap av Kongelig Norsk Seilforening og Klassisk Treseiler Klubb. H. M. Kong Harald er leder av organisasjonskomiteen, men Henrich Nissen-Lie er den daglige leder av arrangementet".