Simeon vant i UFC-debuten

Simeon Thoresen ble historisk da han som første nordmann vant en MMA-kamp i gigantforbundet UFC.
ARKIVFOTO: SIMEN KJELLIN

Simeon Thoresen ble historisk da han som første nordmann vant en MMA-kamp i gigantforbundet UFC. ARKIVFOTO: SIMEN KJELLIN Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Som første nordmann har Simeon Thoresen fra Sandefjord vunnet en kamp i UFC.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Simeon Thoresen var favoritt og innfridde da han møtte Besam Yousef fra Sverige i sin UFC-debut i Stockholm lørdag.


27-åringen er inne i sin sjette sesong som profesjonell utøver av kampsporten MMA (mixed martial arts), og fikk for en stund tilbake kontrakt med UFC (Ultimate Fighting Championship).
Lørdag hadde han sin debut i denne sammenheng foran 16.000 tilskuere i Globen.

LES OGSÅ: Slik skal Simeon tjene millioner

Seiret i andre runde

I første runde mot Yousef – som også hadde sin UFC-debut – ble Thoresen stoppet på sine innledende takedownforsøk, og måtte tåle å bli presset bakover og ta imot noen slag. Svensken dominerte runden og ledet på poeng.
I andre runde lyktes Thoresen med å få motstanderen i bakken og serverte noen slag, og etter to minutter og 53 sekunder var det hele over. Thoresen avsluttet kampen med sin spesialitet «rear naked choke» og motstanderen måtte gi seg.

LES OGSÅ: I form med intens mattekamp

Historisk

– Dette er fantastisk. Dette har vært drømmen min i syv år, og endelig klarte jeg det, sa Thoresen da han ble intervjuet i buret etter kampen.
– Jeg er den første nordmann som har vunnet en UFC-kamp, så dette er historisk både for meg og hele Norge. Det var fantastisk å høre publikum gi meg mer og mer motivasjon til å vinne, la han til.

LES OGSÅ: Multitalent med jernvilje

Artikkeltags