Skytterlaget kan leve videre

Leder i Sandar og Sandefjord Skytterlag, Christian Henrik Dahl.
foto: Ann Kristin Saastad

Leder i Sandar og Sandefjord Skytterlag, Christian Henrik Dahl. foto: Ann Kristin Saastad

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Dersom dommen fra skjønnssaken blir stående, overtar skytterlaget banen på Hotvedt for 571.000 kroner.

DEL

– For oss er dette mye penger, men vi kommer ikke til å anke. Blir dommen stående, er det en dom vi kan leve med, sier leder i Sandar og Sandefjord Skytterlag, Christian Henrik Dahl.
Sandar og Sandefjord Skytterlag har siden 1897 holdt til på Hotvedt, men de siste årene har de ikke klart å komme til enighet med alle grunneierne om videre leieavtale.
Skytterlaget ønsket råderett over banen, og da de ikke kom til enighet om ny leieavtale eller kjøp av eiendommen, etter at området var regulert til skytebane, søkte de Fylkesmannen om ekspropriasjonsrett. Svaret var positivt.

Del på Facebook

LES OGSÅ: Krevde skytterlaget for 36 millioner

Krevde 36 millioner

Kolo Veidekke, ved Aasmund Berg, som eier størsteparten av eiendommen skytebanen ligger på, krevde en erstatningssum på 36 millioner kroner. Dette skulle dekke verdien av eiendommen og selskapets tapte fortjeneste.
De hadde planer om å ta ut stein for 25 millioner kroner i dette området.
For skytterlaget, som drives på dugnad, ville dette vært kroken på døra.
Når skjønnssaken fra Sandefjord tingrett nå er klar, senker Christian Henrik Dahl i skytterlaget skuldrene. Han håper dette er et punktum i saken.
Partene har ankefrist fram til 15. september.
– Hvis vi anker, må vi betale saksomkostningene for begge parter, så selv om vi synes beløpet på 571.000 kroner er høyt, vil vi ikke ta saken videre. Vi ønsker å sette punktum, sier Dahl.

LES OGSÅ: - De som gjør dette risikerer mye

Vil søke støtte

Skytterlaget vil søke støtte til kjøp av eiendommen av moder- organisasjonen Det Frivillige Skyttervesen (DFS), og Dahl har stor tro på tilskudd.
Ved kjøp av fast eiendom støtter de med inntil halvparten. Det betyr at vi kan klare dette, sier Dahl.

Skytterlaget må også ut med 275.000 kroner for å dekke motpartens advokatutgifter.
Skytterlagets prosessfullmektige Sven Knagenhjelm sier også at han er tilfreds med skjønnet, men mener retten har utmålt for høy erstatning.

Salgsverdien som er satt utgjør nesten 30 kroner pr. kvadratmeter.
– I og med at området er regulert til skytebanen, har det etter vår mening ingen salgsverdi. En skytebane kan ikke omsettes og kan ikke gi overskudd. Det riktige ville derfor vært å utmåle erstatning for bruksverdien av området, som kombinert skytebane og landbruk. Det ville i høyden gitt en verdi på fire-fem kroner pr. kvadratmeter, sier Knagenhjelm.

LES OGSÅ: Andebu Skytterlag bygger nytt klubbhus

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags