Sofie Karoline skal måle krefter i Italia

SSK-løperen Sofie Karoline Haugen skal i ilden i det tredje stevnet i Junior World Cup, som avvikles i Italia i helgen. ARKIVFOTO: SANDER HVAMMEN<I><U></U></I>

SSK-løperen Sofie Karoline Haugen skal i ilden i det tredje stevnet i Junior World Cup, som avvikles i Italia i helgen. ARKIVFOTO: SANDER HVAMMEN<I><U></U></I>

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Sandefjord-jenta Sofie Karoline Haugen er blant løperne som skal representere Norge under helgens Junior World Cup i Italia.

DEL

Ungjenta skal måle krefter på fire distanser under helgens stevne som går av stabelen lørdag og søndag. Hun gleder seg stort til å delta, men har imidlertid ikke satt seg så høye målsettinger med deltakelsen.

Del på Facebook

– Jeg skal gå 500 meter to ganger, 1.000 meter og 1.500 meter. Det blir en veldig tøff konkurranse, så jeg har ikke så store forventninger. Men jeg håper at jeg klarer å gå noen gode løp. Målet mitt blir å få til noen nye perser, sier Sofie Karoline, som til daglig representerer Sandefjord Skøiteklub.

Slitt med sykdom

Selv om ungjenta har slitt litt med sykdom i det siste, påpeker hun at formen nå er god.
– Jeg var litt syk forrige helg, men har blitt frisk igjen. Så jeg er absolutt klar for helgens løp, forteller hun.

Målet mitt blir å få til noen nye perser.

Helgens stevne, som er det tredje stevnet (av fire) i Junior World Cup, avvikles på en utendørsbane i den italienske byen Collalbo. Der skal Sandefjord-jenta i ilden for aller første gang.

– Jeg har gått løp i Italia tidligere, men aldri på banen i Collalbo. Den skal visst være veldig bra, så jeg ser virkelig fram til å teste den, sier Sofie Karoline engasjert.

Eneste lokale

Foruten Sofie Karoline skal også juniorløperne Ellen Bjertnes, Simen Spieler Nilsen, Sverre Lunde Pedersen, Kristian Fredriksen, Martin Bjertnes og Johann Jørgen Sæves representere Norge i Italia i helgen. Ingen av dem er imidlertid lokale.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags