Gå til sidens hovedinnhold

SSK-løperne tok dobbeltseier

Artikkelen er over 9 år gammel

I historiens første norgescup med fellesstart på programmet, tok Tormod Bjørnetun Haugen seieren, foran August Teodor Haugen.

De to løperne fra Sandefjord Skøiteklub har trent mye på å gå i større felt, og i helgen var de best. Etter 26 runder i Fosenhallen, krysset Tormod Bjørnetun Haugen målstreken først, fulgt av klubbkameraten på andre.

Del på Facebook

– August viste seg som den mest dravillige løperen, og vant også begge de innlagte spurtene, forteller trener Ivar Sletsjøe.

LES OGSÅ: På pallen fire ganger

Knallsterk avslutning

Mot slutten av løpet ble farten skrudd opp, og Tormod satte inn det avgjørende støtet. Han krysset mållinjen etter en sisterunde på sterke 28,65 sekunder.
– Dette var en imponerende avslutning av en løper som er midt i en skadeperiode, hvor alt handler om å komme seg tilbake hurtigst mulig, sier Sletsjøe.

LES OGSÅ: – Fellesstart var en fadese
SSK-løperen gikk både 500 og 1.000 meter, samt 10.000 meter fellesstart lørdag, noe Sletsjøe tror ble i meste laget i forhold til skaden. Tormod fikk føle litt på det dagen etter.
– Han kjente det i beinet søndag, forteller han.

LES OGSÅ: Tormod nærmer seg seierspallen

Andre- og tredjeplass

Til tross for et tøft fellesstartsløp lørdag, fulgte August Teodor Haugen opp med et sterkt løp også søndag. På 5.000 meteren tok han tredjeplassen med 7.10,44.
Søsteren Sofie Karoline Haugen var også sterk i Bjugn. Hun tok andreplassen på 500 meter med 42,95.

LES OGSÅ: Én av disse tre jentene får idrettsprisen

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.