Gå til sidens hovedinnhold

Testet formen på NM-isen

Artikkelen er over 9 år gammel

Søstrene og SSK-rekruttene Amanda (8) og Pernille Baann Eftang (5) målte krefter i torsdagens juleløp i Tønsberg.

– Det var veldig moro å være med i dette løpet. Jeg gikk både 100 meter og 400 meter. Det ble nye perser på begge distansene, og det er jeg veldig fornøyd med, forteller Amanda småstolt.

Del

Torsdagens løp i Tønsberg ble det første i rekken for Amanda, og hun syntes det var spennende å prøve isen der NM nylig ble arrangert.

Litt vanskelig bane

– Jeg så NM da det var her, så det var veldig gøy å gå den samme isen som NM var på. Men banen var ganske glatt, så det var litt vanskelig å gå på den, smiler åtteåringen.

Hun har søskenparet og skøyteløperne Håvard og Hege Bøkko som sine store forbilder.
Søsteren hennes Pernille (5) var også i ilden på de samme distansene, og i likhet med storesøsteren syntes hun det var stas å prøve seg på NM-isen.

Første løp i regi av SSK

Det var for øvrig SSK som sto som arrangør av juleløpet i Tønsberg. Dette ble klubbens første løp denne sesongen, og det var grunnet varmegrader og manglende is i Sandefjord at løpet ikke ble arrangert i hvalfangerbyen.
– Vi fikk lov til å låne isen i Tønsberg, og det er vi veldig takknemlige for, sier Bjørn Gulliksen fra klubben.

Fire distanser

Både rekrutter og mer erfarne løpere tok del i gårsdagens løp. De fikk testet formen på henholdsvis 100 meter, 400 meter, 500 meter og 1.000 meter.
Hovedvekten av løperne som deltok, var fra Sandefjord Skøiteklub, men klubbene Tønsbergs Turnforening, Fram og Herkules var også representert på isen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.