To pallplasser i NM - likevel litt skuffet

Sandefjord Skøiteklubbs talentfulle løper, Sofie Karoline Haugen (t.v.) sikret seg sølvmedalje på lørdagens sprint under skøyte-NM i Tønsberg. Her sammen med vinneren Hege Bøkko (i midten) og bronsevinner Ellen Bjertnes fra Geithus. Søndag ble det pallplass også på den avsluttende 5.000-meteren. 
Foto: Sander Hvammen

Sandefjord Skøiteklubbs talentfulle løper, Sofie Karoline Haugen (t.v.) sikret seg sølvmedalje på lørdagens sprint under skøyte-NM i Tønsberg. Her sammen med vinneren Hege Bøkko (i midten) og bronsevinner Ellen Bjertnes fra Geithus. Søndag ble det pallplass også på den avsluttende 5.000-meteren. Foto: Sander Hvammen

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Andreplass på sprinten og tredje på den avsluttende 5.000-meteren ble status på Sofie Karoline Haugen under helgens senior-NM på skøyter i Tønsberg.

DEL

Til tross for pallplassene var den en mellomfornøyd Sandefjord-jente som oppsummerte mesterskapet søndag ettermiddag.

Etter lørdagens 500-meter, der gullkandidat Ida Njåtun gikk over ende, øynet ungjenta et håp om å kunne klartre opp på seierspallen også sammenlagt.

Åpnet knallsterkt

Sofie Karoline fikk en knallstart på helgens mesterskap med ny personlig utendørsrekord på sprinten. Med tiden 43,02 gikk hun noen tideler raskere enn hun noen gang har gjort utendørs. Tiden holdt også til en imponerende andreplass på distansen.

Spolerte muligheten

Etter lørdagens to distanser levde håpet om en medaljeplass sammenlagt i beste velgående.

– Jeg hadde et lite håp om en plass på pallen. Dessverre gikk jeg altfor dårlig på søndagens 1.500-meter. Der ødela jeg muligheten for en medalje sammenlagt, forklarer Sofie Karoline Haugen.

Dessverre gikk jeg altfor dårlig på 1.500-meteren.

Etter den svake 1.500-meteren var avstanden opp til Ellen Bertnes fra Geithus altfor stor til å hente inn på den siste 5.000-meteren.

Les også: Tormod nærmer seg seierspallen

Satset på tredjeplassen

Under årets NM var det kvartettstart på den avsluttende langdistansen. Sofie Karoline gikk sammen med nettopp Ellen Bertnes.

– Jeg visste at sammenlagt ble det en fjerdeplass. Av den grunn valgte jeg å ligge bak Ellen, og satse på å slå henne i spurten. Det klarte jeg, og kom dermed på tredjeplass på distansen, avslutter Sofie Karoline Haugen.

Henriette Lilløy Bruun kom inn som reserve i mesterskapet. Som ventet klarte hun aldri å kjempe blant de beste.
En 13. plass er likevel absolutt godkjent i dette selskapet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags