Tok «bølgen» på Haukerød

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Thea Dolven (17) var blant de 598 jentene som bølget seg i vei i torsdagens Jentebølge.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Det var varmt å løpe, men det var en bra løype, sier Dolven litt andpusten.

Vi har en klokke, men ikke resultatlister. For alle er vinnere.

Alle er vinnere

17-åringen deltok i det tradisjonsrike mosjonsløpet for jenter for andre gang. I år passerte hun målstreken som første jente, da hun ble klokket inn på 20.16.
Jeg er egentlig ikke så veldig fornøyd med den tiden, innrømmer hun.
At hun kom først over målstreken har imidlertid ingen stor betydning resultatmessig. For i Jentebølgen er nemlig alle som deltar verdige vinnere, opplyser Anne Cecilie Gleditsch fra arrangørklubben Runar.
– Vi har en klokke, men ikke resultatlister. For alle er vinnere, smiler Gleditsch, og opplyser samtidig at alle fikk premier.

Håpet på flere deltakere

Gleditsch er fornøyd med at nesten 600 jenter valgte å trimme seg gjennom den 4,5 kilometer lange løypen på Haukerød i går kveld. Men hun skulle imidlertid gjerne sett at enda flere jenter stilte til start.
Ja, vi hadde håpet på enda flere deltakere. Det er vanskelig å si hvorfor vi ikke flere ble med, men det kan jo være fordi løpet var på en torsdag i år. Men det kan jo også skyldes at det skjer så mye annet, sier Gleditsch, som gjerne skulle sett at enda flere skoleklasser hadde deltatt.

Løypeendring

Jentebølgen ble for øvrig arrangert for åttende gang i rekken. Grunnet utbyggingen av E18 ble deler av løypen litt endret, men Gleditsch opplyser imidlertid at det ikke bød på altfor store problemer for arrangøren.
Det gikk ganske greit å endre på løypen, forteller hun, og legger til endringen medførte at årets løype inneholdt litt mindre løping på asfalt.

Det var artig å være «hare», men vi jukset litt underveis.

Herrer var «harer»

Selv om Jentebølgen er et mosjonsløp forbeholdt jenter, var det imidlertid flere herrer å se i løypen på Haukerød i går. Runars håndballherrer var nemlig «harer» for jentene i år. Ni av klubbens elitespillere stilte sporty opp, deriblant Stian Nøstdahl. Etter intens løping spurtet han i mål sammen med lagkameraten Peter Nielsen, og ifølge Nøstdahl var det Nielsen som vant spurtoppgjøret.
Dansken vant, smiler Nøstdahl, og legger til lattermildt:
– Det var artig å være «hare», men vi jukset litt underveis. Vi tok nemlig en liten snarvei!

LES OGSÅ: Oppsving for Sandefjordsløpet

Artikkeltags