Tre UM-sølv på Ida B. Hansen

Ida Bakke Hansen har aldri løpt raskere innendørs enn hun gjorde under helgens UM i Drammen.
Arkivfoto: Digitalsport

Ida Bakke Hansen har aldri løpt raskere innendørs enn hun gjorde under helgens UM i Drammen. Arkivfoto: Digitalsport

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Tre sølv ble beholdninger på Runar-jenta Ida Bakke Hansen under helgens innendørs-UM i friidrett.

DEL

 

Selv om hun måtte se de gjeveste medaljene forsvinne like foran nesa på seg, hadde Ida ingen grunn til å sture over medaljefangsten.

For korte løp

Runar-jenta har sin styrke på de litt lengre løpene, fra 100 og oppover. Da ble helgens 60-metere flatt og hekk litt for korte for Ida.
– Hun skal være strålende fornøyd med denne innsatsen. På 100 meter han hun aldri løpt raskere innendørs enn dette, så alt ligger til rette for en meget sterk utendørssesong, sier Bakke Hansens trener, Gunnar Kjell Hansen.
På 60 m hekk var hun bare 8/100 bak vinneren, Benedicte Abrahamsen fra Norna Salhus.

Slår vinnerne utendørs

– Jenta som vant er startrask, og slikt gjør utslag på en så kort distanse som dette. Jeg tipper Ida vil ha små problem med å slå henne når de kommer utendørs. Det samme gjelder Marthe Jørgensen, som slo Ida både på 60m og 100 m flatt, tror Runar-treneren.
De to siste Sandefjord-medaljene kom i høyde og lengde. Runar Sondre Kverne Hansen tok bronse i høyde, mens STIF-gutten Collin Eriksen sikret seg samme valør i lengde.

Kjempetalent

For en drøy måned siden dukket Ådne Karstad (15) opp på Runar-treningen. Han ville forsøke seg med friidrett. I helgen løp han inn til to fjerdeplasser i sin første konkurranse noen gang.
– Ådne er et utrolig talent. Tiden han taper i forhold til de beste, taper han på svake starter. Noe annen kan vi heller ikke regne med. Med litt mer trening vil han være med å kjempe helt i norgestoppen i sin årsklasse. På 100-meteren skilte det ikke mer enn en tidel opp til gullet, forteller Gunnar Kjell Hansen.

Artikkeltags