UM-gull til Ida Bakke Hansen

Ida Bakke Hansen levde opp til forventningene, og sikret seg UM-gull på 400 meter i Trondheim fredag kveld.Arkivfoto: Ann Kristin Saastad

Ida Bakke Hansen levde opp til forventningene, og sikret seg UM-gull på 400 meter i Trondheim fredag kveld.Arkivfoto: Ann Kristin Saastad

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Runar-jenta Ida Bakke Hansen klarte å leve opp til favorittstempelet da årets innendørs-UM i friidrett ble innledet i Trondheim fredag ettermiddag.

DEL

På forhånd var hun, sammen med Julia Hårskjold fra Trondheim de to store favorittene på 400 meter flatt.

Det skulle raskt vise seg at det var ingen andre som kunne blande seg inn i gullkampen.

Del på Facebook

Sliteseier

Denne gang måtte imidlertid Ida slite mer enn vanlig mot trønderjenta, men klarte å hale i land seieren med en solid spurt.
– Ida var nok litt usikker på hvordan formen var etter å ha slitt med skade i lang tid. Heldigvis gikk det meget bra, selv om avstanden ned til Julia Hårskjold var mindre enn det den pleier å være når de møtes utendørs, forteller Idas trener, Gunnar Kjell Hansen.
Ida ble klokket i mål på 58,40. Det skilte kun 34/100 opp ned til andreplassen.

–Julia er mye i denne hallen og trener. Det er utvilsomt en stor fordel etter som svingene er doserte. Slik sett skal vi også være fornøyd med innsatsen. Heldigvis slo hun heller ikke opp igjen skaden, som hun har slitt med i lang tid, forteller Runar-treneren.

Fri lørdag

Lørdag tar Ida seg fri, for å stille best mulig forberedt til søndagens 200 meter.
Likevel kan det bli medaljer på Runar-utøverne lørdag også. Ådne Karstad skal i ilden på 60 meter, og er blant medaljefavorittene. Det samme er Emma Kastnes Kvåle når hun skal ut i høydekonkurransen.

Artikkeltags