Vant fra siste startspor

Stokke-gutten Emil Antonsen imponerte stort under helgens race på Rudskogen.Foto: Terje Flåten

Stokke-gutten Emil Antonsen imponerte stort under helgens race på Rudskogen.Foto: Terje Flåten

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Stokke-gutten Emil Antonsen vet hva som skal til for å komme raskest til mål med sin gokart.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det spiller liksom ingen rolle fra hvilke startspor han starter i finalen.

Del på Facebook

Stor bedre bevis enn helgens oppvisning på Rudskogen kan man ikke få. Fra siste startspor i finalen kjørte han fra samtlige, og inn til en overbevisende seier.

Optimist etter testingen

Etter flere dager med testing og flere veldig gode rundetider med det nye utstyret, var Emil og resten av teamet klar for løp på lørdag.

I tidskjøringen ble det en andreplass, men allerede i det første heatet fikk Emil vist de andre hvem som bestemte på banen da han vant med god margin.

– Det er lenge siden jeg har følt meg så hjemme i en gokart, den passer perfekt til min kjørestil, kunne Emil fortelle etter den første dagen på Rudskogen Motorsenter i Rakkestad.

Måtte bryte

Det meste gikk som på skinner for Emil både under testing, tidskjøring og det første heatet.

I andre kvalifiseringsheat start problemene for Emil.

– Jeg så på laptimeren at temperaturen på vannet var 120 grader, og da hadde jeg ikke annet valg enn å bryte løpet forteller Emil.

Teamet fikk raskt fikset problemene og var klare for finale. Fra siste startspor skal det normalt ikke være mulig å vinne en finale, men Emil ville forsøke.

Mesterlig opphenting

Da startskuddet ble avfyrt, startet Emil opphentingen.

Allerede etter fire runder hadde han hentet inn samtlige i finaleheatet. Resten av finalen kunne han kontrollere det hele.

– De fleste mente at det var umulig å vinne, men jeg visste, da jeg sto på startplaten, at jeg hadde en mulighet.

Det var virkelig moro å vinne årets første løp, og ikke minst det at det er den første seieren for DR Racing Kart i Norge, forteller en meget lykkelig Antonsen etter målgang.

Dette var en meget bra gjennomkjøring for teamet før NM, som går på samme bane senere i år. I tillegg ble det en verdifull konkurransetrening fram mot den første runden i det tyske mesterskapet 20.–22. april.

Artikkeltags