Etter å ha brutt i Kina og ­Qatar, var denne plasseringen svært viktig for Sandefjord-jenta.

– Jeg er utrolig lettet over å ha fullført løpet. Det var et hardt race og ut fra start­posisjonen var det absolutt godkjent, sier Marit.

Marit kvalifiserte seg til niende startspor under tors­dagens tidstrening etter en utrolig tett kamp der det skilte under et sekund opp til bestemann. Under fredagens frie trening satte hun et støkk i konkurrentene da hun noterte andre beste tid. Teamet har jobbet mye med balansen de siste to løpene. Båten flyr høyere og flatere og går dermed fortere.

– Den siste propellen vi testet var den raskeste både på tid og akselerasjon, og det var veldig oppløftende trenings­tider på racedagen, sier Marit.

Marit hadde en bra start og kjørte seg raskt opp til syvende. Gjennom hele løpet jaget hun den italienske veteranen Franzesco Cantando i sjette. På den trange banen med seks svinger var det vanskelig å kjøre forbi og hun måtte nøye seg med en syvende plass.

– Det var varmt, hardt og moro. Jeg er veldig komfortabel i båten og har stor tro på at vi står foran gode resultater i framtiden, hevder Marit etter løpet i Abu Dhabi.