Gå til sidens hovedinnhold

Du vil bli berørt av sykkel-NM: – Her blir det stengte veier

Artikkelen er over 3 år gammel

Bor du i Sandefjord blir du berørt av sykkel-NM. Derfor kan det være lurt å gjøre noen forberedelser, ellers kan bilen bli stående til rittdagen er over.

Av sikkerhetsmessige årsaker vil det bli en del stengte veier når sykkel-NM arrangeres i Sandefjord fra 17. til 24. juni. Vil du unngå problemer, så følg arrangørenes råd, og se på de tre oversiktskartene i denne saken. Her ser du hvor rittene går, og på hvilke dager.

– Jeg oppfordrer alle til å være våkne og forberede NM-dagene. Det blir ikke mulig å kjøre i eller krysse veiene der rittene pågår. Disse blir fysisk stengt, sier leder for norgesmesterskapet, Anders Besvold Hansen.

Dagene da flest sandefjordinger blir berørt av NM-festen trafikalt er søndagene 17. og 24. juni. Da blir store deler av sentrumskjernen (se kart 1) og nærliggende områder fullstendig avsperret. Trenger man bilen disse dagene - og bor nettopp der, må kjøretøyet ut av traséområdet før klokken 06.00 om morgenen.

– Vi har sendt ut informasjon til samtlige husstander, og det vil komme enda mer info framover, forteller Besvold Hansen.

(Saken fortsetter under bildet)

KART 1

 

Tar ingen sjanser

Da sykkelklubben arrangerte Sandefjord Grand Tour sist sommer, som generalprøve til årets NM, regulerte løypevakter trafikken slik at bilene slapp fram innimellom. Det blir ikke mulig under NM.

Sandefjord Sykleklubb har hatt et tett og godt samarbeid med Statens Vegvesen, politi og Sandefjord kommune, og konklusjonen er klar: Veiene blir fysisk stengt i forbindelse med rittene.

– Dette er godkjent av Statens Vegvesen, og det handler om både publikums og utøvernes sikkerhet. Kommer det en bil inn i traseén, kan det ende katastrofalt. Utøverne kommer i hastigheter på opp mot 80 kilometer i timen - i felt, og alle kan tenke seg til konsekvensene av en kollisjon, sier NM-sjefen.

Fjorårets Sandefjord Grand Tour ble avviklet på en lørdag. Årets to fellesstartritt i samme trasé er lagt til søndager, av nettopp trafikale årsaker.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Vi har foretatt målinger på trafikkbildet, og tallene viser at søndagstrafikken utgjør en tredjedel av det som er tilfelle på en lørdag. Dermed ble rittene i de mest trafikkerte områdene lagt til søndagene, sier Besvold Hansen.

LES OGSÅ: Sykkelsirkuset var en suksess, men det rablet for enkelte bilister

Sjelden hendelse

Han er forberedt på at enkelte vil reagere på de stengte veiene, men tror de aller fleste er positive til NM-festen, og godtar et par, tre dager med litt ekstra logistikkplanlegging.

Under fanen «publikum» på nettsiden til arrangøren: sykkelnm2018.no, vil det til enhver tid være oppdatert trafikkinformasjon slik at alle i Sandefjord vet hvor det er mulig å kjøre.

– Det har aldri skjedd i Sandefjord at sentrum er blitt stengt på denne måten, bortsett fra på 17. mai, og det vil nok gå et par tiår til det skjer igjen. Derfor håper jeg folket blir med på laget. Det blir det største toppidrettsarrangementet i Vestfolds historie, sier han.

I Sandefjord sentrum blir det tre ritt i NM-uka: De to nevnte søndagene, samt fredag 22. juni, da det er gateritt i sentrum av byen (se kart 2).

Rittet går i samme trasé som tradisjonsrike Sandefjord Grand Prix, og veiene blir bare sperret for trafikk på ettermiddag og kveldstid (fra kl. 13.00 til 23.00).

Saken fortsetter under bildet:

KART 2

 

To ritt i Andebu

De to siste NM-øvelsene, temporittene, er lagt til Andebu 19. og 21. juni. Også der blir det stengte veier mens rittene pågår. Den første dagen er det ettermiddagsritt, og stengte veier fra 16.30 til 22.00. Den siste dagen er det ritt fra 10.00 til 22.00.

Blant veiene som stenges er Fylkesvei 305 fra Kodal kirke og opp til Andebu (se kart 3).

– Skal man til Andebu når rittene pågår, så kjør via Sem og rundt, sier Besvold Hansen.

Han ser fram til NM-fest i Sandefjord kommune.

Saken fortsetter under bildet:

KART 3

 

To unntak

De eneste som får komme innenfor løypeområdet med bil under NM-øvelsene er hjemmetjenesten, samt utrykningskjøretøy. Skulle det skje en utrykning, vil rittfeltet nøytraliseres.

– Liv og helse kommer før alt annet, presiserer Besvold Hansen.

Han oppfordrer folk til å gjøre noen forberedelser før NM starter.

– Gjør man det, tror jeg NM vil bli en veldig positiv opplevelse, sier han.

NM-programmet:

Fredag 22. juni: Gateritt i Sandefjord sentrum.

Kl. 17.00: Kvinner junior.

Kl. 18.10: Menn junior.

Kl. 19.40: Kvinner senior.

Kl. 21.00: Menn senior.

Målgang kl. 22.10

NB! Stengte veier i og nær løypetraseen mellom klokken 13.00 og 23.00.

Søndag 24. juni: Fellesstart i og nær Sandefjord sentrum.

Kl. 8.45: Kvinner senior.

Kl. 13.00: Menn senior.

NB! Stengte veier i og nær løypetraseen mellom klokken 06.00 og 18.30.

På nettsiden sykkelnm2018.no ligger det trafikkinfo til byens innbyggere. Velg «publikum» - og se hvordan du kommer fram på veiene.

Kommentarer til denne saken