Sandefjord-duo klare for sykkel-VM i Bergen: – Blir veldig spennende

KLARE FOR VM: Marius Blålid (foran) og Ken-Levi Eikeland (nummer to) er tatt ut på Team FixIT.nos lagtempolag.

KLARE FOR VM: Marius Blålid (foran) og Ken-Levi Eikeland (nummer to) er tatt ut på Team FixIT.nos lagtempolag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Forrige gang Norge arrangerte sykkel-VM var Marius Blålid spedbarn, mens Ken-Levi Eikeland ikke var født. Neste søndag stiller sandefjordssyklistene til start i Bergen.

DEL

24 år gamle Blålid og 22-åringen Eikeland er nemlig tatt ut som to av seks mann på laget til Team Fixit.no. De stiller dermed til start når VM sykles i gang med lagtempo søndag 17. september.

Det blir både første og siste gang gutta sykler lagtempo som en del av det norske kontinentallaget, som i likhet med Thor Hushovd-eide Team Sparebanken Sør, legges ned etter sesongen.

– Det er selvfølgelig synd at det blir lagets siste ritt. VM skulle jo være en blest for norsk sykkelsport, som skulle ta et steg opp. Så har det heller vært motsatt. To lag går ned, noe som er veldig negativt for utviklingen, sier Eikeland.

LES OGSÅ: Står snart uten lag: – Vi håper på hjelp i Vestfold

– Veldig gøy

Han og Blålid kvalifiserte seg for VM-laget som seks av 12 ryttere, etter henholdsvis 11. og 12. plass på tempoen i Roserittet forrige helg.

– Vi har hatt det som et mål, men man vet jo aldri om man blir tatt ut. Det er jo kun halve laget som får sykle, så det er veldig gøy å få sjansen, sier Eikeland.

– Jeg hadde veldig lyst i hvert fall! skyter Blålid inn.

(Saken fortsetter under bildet)

PEPTALK: Sportsdirektør Adrian Gjølberg går gjennom tirsdagens treningsløype med de seks VM-uttatte syklistene. Laget har denne uka trent i Vestfold. Her er de på Kullerød før start på tirsdagens økt.

PEPTALK: Sportsdirektør Adrian Gjølberg går gjennom tirsdagens treningsløype med de seks VM-uttatte syklistene. Laget har denne uka trent i Vestfold. Her er de på Kullerød før start på tirsdagens økt. Foto:

Lagtempolaget har en sterk Vestfold-tilknytning. I tillegg til Blålid og Eikeland, er Elias Spikseth fra Nanset, mens sportsdirektør Adrian Gjølberg er fra Tønsberg. Denne uka har de seks utvalgte lagt VM-forberedelsene til Vestfold.

Det samme fylket hvor de håper å finne en ny hovedsponsor. Men først er det VM som gjelder. Torsdag denne uka deltok Blålid og Eikeland på et gateritt i Tsjekkia. Fredag og lørdag sykles det et todagers etappeløp.

LES OGSÅ: Syklet seg til pallplass

Så venter noen dager hjemme i Sandefjord, før gutta flyr til Bergen i slutten av neste uke.

– Det viktigste er å delta, er det ikke det? Vi har ikke noen klare mål, men har lyst til å hevde oss blant de norske lagene, og bli topp-2 blant dem. Joker blir nok best, og så har du Uno-X og Sparebanken, som vi har veldig lyst til å slå. Men vi skal ikke ta noe for gitt. Det skal kjøres først, sier Eikeland.

(Saken fortsetter under bildet)

LANG, LANG REKKE: Team FixIT.nos VM-lag består av Marius Blålid, Ken-Levi Eikeland, Bjørnar Øverland, Kristoffer Madsen, Elias Spikseth og Åsmund Løvik.

LANG, LANG REKKE: Team FixIT.nos VM-lag består av Marius Blålid, Ken-Levi Eikeland, Bjørnar Øverland, Kristoffer Madsen, Elias Spikseth og Åsmund Løvik. Foto:

Må trene på rullering

Selv om FixIT-laget ikke har stilt til start i lagtempo tidligere, er ikke sandefjordsgutta helt ukjent med øvelsen. I NM syklet Blålid, Eikeland og Jon Breivold inn til bronse – før Blålid gikk i bakken i målområdet og måtte sendes i ambulanse. 

På det løpet ble FixIT-kompisene Bjørnar Øverland og Kristoffer Madsen norgesmestere for Bergen CK. De to siste gutta på laget er nevnte Spikseth og Åsmund Løvik.

– Vi hadde første trening mandag, og så trener vi sammen i dag (tirsdag) og så blir det nok en økt sammen i VM-løypa i neste uke. Det blir kun tre lagtempoøkter sammen, så det viktigste blir å ikke tryne ned rampa! spøker Eikeland.

– Det er jo ikke en helt annen sport akkurat, men vi må trene på rulleringen. Det blir jo annerledes med seks ryttere istedenfor tre, så vi trenger noen økter sammen, påpeker Blålid.

LES OGSÅ: Knallhard jobbing og utrolig mye moro

(Saken fortsetter under bildet)

JAKTER HOVEDSPONSOR: Marius Blålid (t.v.) og Ken-Levi Eikeland står uten lag etter denne sesongen.

JAKTER HOVEDSPONSOR: Marius Blålid (t.v.) og Ken-Levi Eikeland står uten lag etter denne sesongen. Foto:

– Litt spesielt

De innrømmer at de ikke har sett så mye på den 42.5 kilometer lange løypa ennå, men det er to bergensgutter på laget som kjenner de fleste meterne.

– Bjørnar (Øverland) er temposyklisten blant oss, så han kommer nok til å ta mye av ansvaret, sier Eikeland.

– Vi er ikke noen tempospesialister, men både jeg og Ken-Levi kan kjøre en bra tempo. Selv liker jeg lagtempo veldig godt, sier Blålid.

Selv om gutta gleder seg stort til å være med i VM for aller første gang, legger de ikke skjul på at det blir vemodig med lagets aller siste løp.

– Det er litt spesielt. Man merker det på stemningen allerede. Man merker hvem som har lyst til å sykle videre og hvem som ikke har. Men det blir gøy. VM på hjemmebane, for første og trolig siste gang blir spennende uansett, sier Eikeland.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags