Eikeland og Steinsvik til fransk-japansk kontinentallag

RYTTER OG SPORTSDIREKTØR: Ken-Levi Eikeland (t.v.) og Rune Steinsvik (t.h.) har begge signert med Interpro Cycling Academy, som henholdsvis rytter og sportsdirektør. Bak står Damien Garcia, som er manager for kontinentallaget.

RYTTER OG SPORTSDIREKTØR: Ken-Levi Eikeland (t.v.) og Rune Steinsvik (t.h.) har begge signert med Interpro Cycling Academy, som henholdsvis rytter og sportsdirektør. Bak står Damien Garcia, som er manager for kontinentallaget. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ken-Levi Eikeland (23) og Rune Steinsvik (49) blir å se i kontineltallaget Interpro Cycling Academy fra neste sesong. Begge har signert ettårskontrakter, som henholdsvis rytter og sportsdirektør.

DEL

Sandefjord-syklisten Eikeland fikk i høst vite at Team Fixit, som han har kontrakt med ut 2017, er historie etter årets sesong. Det var en tøff beskjed å få for 23-åringen, som satser for fullt for å bli blant de beste. Den siste tida har han hatt en litt uhøytidelig dialog med et par spanske lag, uten at det førte til noe.

Så tok plutselig Damien Garcia kontakt med Eikeland for et par uker siden. Garcia, som er manager for det fransk-japanske kontinentallaget Interpro Cycling Academy, hadde nemlig lagt merke til Eikelands innsats denne sesongen.

– Ken-Levi har gjort det bra for Team Fixit i år. Han er en syklist med stort potensial, som vil ha god mulighet til å komme opp på et toppnivå, forteller Garcia.

– Betyr enormt mye

Etter litt dialog med Eikeland, gikk det slag i slag. Lørdag landet Garcia på norsk jord, og dagen etter ble kontrakten mellom Eikeland og laget signert i Sandefjord.

NYTT LAG: Ken-Levi Eikeland (23), her i aksjon under årets Sandefjord Grand Tour, skal sykle for det fransk-japanske kontinentallaget Interpro Cycling Academyneste år.

NYTT LAG: Ken-Levi Eikeland (23), her i aksjon under årets Sandefjord Grand Tour, skal sykle for det fransk-japanske kontinentallaget Interpro Cycling Academyneste år. Foto:

– Det gikk veldig fort fra den første kontakten og fram til kontraktsigneringen, sier Eikeland.

– Å få denne muligheten betyr enormt mye! Jeg var forberedt på å sykle for klubb neste sesong, og gå ned et nivå. Nå får jeg fortsette på et kontinentallag, noe som vil ha stor betydning for min karrière og videre utvikling. Nå vil jeg få matching på riktig nivå, fortsetter 23-åringen, som videre opplyser at laget skal bli et profesjonelt kontinentallag fra 2019.

Blir sportsdirektør

Sandefjords «sykkelgeneral», Rune Steinsvik, har vært en god støttespiller for Eikeland den siste tida. Steinsvik er stolt av det Sandefjord-syklisten har fått til så langt, og han er klar på at signeringen vil få stor betydning for utviklingen hans.

– Dette er en fantastisk mulighet! Det er virkelig et kvantesprang videre i karrièren til Ken-Levi, sier Steinsvik.

LES OGSÅ: Står snart uten lag: – Vi håper på hjelp i Vestfold

Og Steinsvik kan også røpe at han vil få en sentral rolle i det fransk-japanske kontinentallaget i tida framover.

– Jeg blir sportsdirektør, og har i likhet med Ken-Levi foreløpig skrevet en ettårskontrakt. Det er viktig for Ken-Levi at han har en støttespiller, og forhåpentligvis kan jeg bidra til at han vil føle seg trygg i laget. På den måten kan han også fokusere på det han skal gjøre.

Steinsvik kommer også til å jobbe litt med å få sponsorer til laget, og han håper at også Sandefjord-bedrifter ser verdien av å være tilknyttet et internasjonalt kontinentallag.

– Har du tid til alt dette, da?

– Hehe, nei, jeg har ikke det! Men tid finner man alltid, humrer Steinsvik, og fortsetter:

– Etter NM i Sandefjord neste år, vil jeg ha en litt mer beskjeden rolle i Sandefjord sykleklubb og Sandefjord Sykkelfestival. Jeg har vært involvert i klubben i 20 år nå, og alt har sin tid. Nå blir det veldig spennende og gøy å bli sportsdirektør. Men det blir litt å sette seg inn i! Dette er ikke noe som ligger i ryggmargen min.

Mange reisedøgn

Både Eikeland og Steinsvik må belage seg på mye reising neste år. Spesielt førstnevnte, som neste sesong skal sykle mange ritt rundt omkring i hele verden.

– Laget har et hus i Frankrike, og jeg kommer nok til å være der mye. Men med tanke på at det blir rundt 300 reisedøgn neste år, trenger jeg ikke å flytte på meg. Jeg kommer jo til å «bo» i en koffert, sier Eikeland, og trekker på smilebåndet.

LES OGSÅ: Nå er det offisielt: Sykkel-NM arrangeres i Sandefjord i juni 2018

23-åringen skal blant annet delta i sykkelritt i Japan, Dubai, Frankrike og Norge neste år. Det første rittet er i Dubai i slutten av januar, og det er ingen tvil om at han gleder seg til det som ligger foran ham.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse, sier Eikeland, som håper han klarer å dra i land en UCI-seier neste sesong.

PS! Foruten Eikeland er også nordmannen Jonas Hjort tilknyttet Interpro Cycling Academy. Teamet består av totalt 16 ryttere fra fem kontinenter.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags