Håper skoene kommer i tide

Både Silje-Marie Henriksen (til venstre) og Synnøve Frugaard er klare for å løpe Sandefjordsløpet lørdag. FOTO: OLAF AKSELSEN

Både Silje-Marie Henriksen (til venstre) og Synnøve Frugaard er klare for å løpe Sandefjordsløpet lørdag. FOTO: OLAF AKSELSEN

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Da Silje-Marie Henriksen skulle hjem fra England la hun løpeskoene i kofferten. Det skulle hun ikke gjort.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Nå mangler nemlig 29-åringen joggeskoene før starten på Sandefjordsløpet.
– Jeg har fått beskjed om at kofferten har kommet til Widerøe, men jeg blir ikke trygg før den er hjemme og jeg har skoene på føttene, sier hun.

Det er så urutinert å sende løpeskoene sine med bagasjen når de er det viktigste å ha med seg på et løp.

Følte seg teit

Hun ble rimelig lang i maska da hun sto på flyplassen og alle de andre i reiseselskapet fikk bagasjen sin, mens hennes koffert uteble.

– Da følte jeg meg skikkelig teit. Det er så urutinert å sende løpeskoene sine med bagasjen når de er det viktigste å ha med seg på et løp. Jeg følte meg så innmari flink da jeg hadde dem med meg til England og tok en løpetur der borte, for jeg følte at jeg ikke kunne skulke unna, sier hun.

Første gang med nummer

Som én av 12 deltakere i SB-prosjektet «Utfordringen» stiller hun til start i Sandefjordsløpet lørdag. «Utfordringen» er et samarbeid mellom Sandefjords Blad og arrangørene av Sandefjordsløpet, Sandefjordsrittet og Gråtassen. Lørdag er aller første gang Silje-Marie deltar i noe som helst med et startnummer på brystet. Det gjør at det kribler litt ekstra i kroppen.
Jeg begynner å kjenne det litt i magen. Alle de andre er jo så innmari spreke, men så prøver jeg å tenke at jeg skal blåse i dem. Dette er en konkurranse mot meg selv. Hvis jeg gjennomfører, er jeg fornøyd, sier hun.

LES OGSÅ: Alle knuste persene rundt «Dammen»

– Må drikke mye

Alle de 12 deltakerne i Sandefjordsløpet er påmeldt til Sandefjordsløpet. Silje-Marie har lest rådene fra «mentor» Åshild Jenssen nøye.
– Det er viktig at vi drikker masse i forkant, og at vi får i oss salt. Det er jo meldt veldig varmt vær, så jeg tror dette blir en kraftprøve. Men jeg tror også det blir veldig moro, sier hun.
Dersom skoene uteblir har hun et par i reserve.
Jeg har selvsagt et par andre sko, men de skoene som ligger i kofferten er de klart beste. Derfor vil jeg helst ha dem, sier hun.

LES OGSÅ: Fryktløse foran løpsdebuten

Artikkeltags