– Kult at de tenker stort, akkurat som vi gjør

– SPENNENDE: Fylkesordfører Rune Hognes (H) synes tanken om et vinter-OL til vår region er spennende, men frykter kostnadene.

– SPENNENDE: Fylkesordfører Rune Hognes (H) synes tanken om et vinter-OL til vår region er spennende, men frykter kostnadene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vinter-OL til Vestfold? Det kan bli en realitet dersom Telemark kommer i mål med drømmen sin.

DEL

(Tønsbergs Blad) Mandag ble det kjent at en arbeidsgruppe tilknyttet idretten i Telemark, går svanger med planer om å søke vinter-OL i 2026. Det NRK som først meldte om dette.

– Jeg kan bekrefte at vi ønsker å få vinter-OL til Telemark, men har ingen kommentarer utover det, sier lederen i Telemark idrettskrets, Geir Berge Nordtveit, til NRK.

Ifølge statskanalen skal initiativtakerne ha et ønske om å få med seg Vestfold og Buskerud i en søknad til IOC.

Planene skal lanseres under en pressekonferanse på Gaustatoppen tirsdag.

– Spennende

Reaksjonene på disse planene er positive, ispedd skeptisk realisme.

– Jeg liker godt store ambisjoner og tøffe mål og ønsker slike tanker velkommen, sier Vestfolds fylkesordfører Rune Hogsnes (H) når vi ringer ham mandag kveld.

Selv om tanken er spennende, er han også realistisk.

– Vi husker hvordan det gikk med Oslo som fikk tommelen ned av Stortinget. Jeg ønsker ikke å skyte ned slike ideer med én gang, men nakkehårene reiser seg hos meg som politiker når jeg tenker på alle utgiftene, sier han.

På spørsmål om hvilke idrettsgrener Vestfold egner seg for å arrangere, kommer skøyter raskt på banen.

– Vestfold har en lang skøytehistorie, dessuten har vi et fantastisk ishockeylag (Tønsberg Vikings, journ.anm.). Dette ville jo automatisk føre til at vi måtte få flere haller. Jeg tenker med skrekk og gru på alle utgiftene, men jeg kommer til å følge med på dette når planene legges fram. Det kan bli fint å ha noe annet å snakke med Telemark om en sammenslåing, sier han og tenker på det tøffe forhandlingsklimaet det er mellom de to fylkene om den kommende sammenslåingen.

– Liker store tanker

Administrerende direktør ved Oslofjord Convention Center (OCC), Tore Jørgensen, reagerer spontant når avisen snakker med ham om planene Telemark sysler med.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

–KULT: Administrerende direktør ved Oslofjord Convention Center (OCC), syne det er kult at noen tør å tenke stort. Arkivfoto: Øivind Munkås

–KULT: Administrerende direktør ved Oslofjord Convention Center (OCC), syne det er kult at noen tør å tenke stort. Arkivfoto: Øivind Munkås

– Dette er kult. Da kan de ha deltakerlandsbyen her hos oss. Det har vi plass til, sier han.

– Er det noen øvelser som dere kan ha hos dere da?

– Jeg kjenner ikke til de olympiske kravene. Det kan nok tenkes at vi blir for små til å ha øvelser her, sier han og legger til:

– Jeg liker at de tenker stort, akkurat som vi gjør. Dette er kjempekult. Dette kommer jeg til å følge med på, sier han.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags