Vil ha landets beste talentutvikling

Talentspeider Terje Liverød på sitt kontor i Sandefjord.

Talentspeider Terje Liverød på sitt kontor i Sandefjord. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Sandefjord Ballklubb vil bli landets beste klubb til å utvikle unge fotballtalenter. Med seg på laget får de to nestorer innen talentutvikling. – Men vi er fortsatt en klubb for alle, presiserer styreleder Merete Sand.

DEL

Torsdag kveld var det generalforsamling i "Ballklubben", som den kalles på folkemunne.

Ikke bare ble det på møtet valgt nytt styre for klubben, med Merete Sand som ny leder. Det ble også vedtatt planer om å bygge en kunstgressbane i Bugården , og etter hvert forhåpentligvis en hall over den. Denne ønsker klubben å anlegge på dagens grusbane, ved siden av Bugården ungdomsskole. Men planene stopper ikke der.

– Vi skal bli landets beste på talentutvikling. Og vi har et kjempebra team som skal få til dette, forteller Terje Liverød.

Sandefjordingen Liverød har i flere tiår jobbet som profesjonell talentspeider. Gjennom karrieren sin har han hentet mange gode, unge spillere fra Argentina og Uruguay til klubber i Tyskland. Han synes spillerutviklingen i Norge har vært alt annet enn bra de siste 15 årene. Dermed mener han det vil være lett å få til landets beste utvikling i Sandefjord Ballklubb.

"Differensierte grupper"

Noen av hovedmomentene for å få gjennomført den nye satsingen er struktur og kompetanse. Og det de kaller "differensiering" av spillere. Det betyr å toppe lagene, men ikke før spillerene er 12 år eller eldre.

– Vi ønsker rett og slett å tilby de som har forutsetninger for å bli gode de forholdene de har krav på, sier Liverød.

Han har også fått med seg en annen kjent norsk fotballprofil og vestfolding - Hallvar Thoresen - til satsingen. Thoresen har lang erfaring med talentutvikling i Nederland. Han har også vært med på lignende utviklingsprogram i Skeid og Heming i Oslo.

Trenerutvikling

– Konseptet de nå drar i gang, er noe jeg har brent for i lang tid. Dette er riktig vei å gå for å løfte klubbene og norsk fotball generelt, sier Thoresen til sb.no.

Hans hovedoppgave i satsingen vil være å utvikle trenere, noe han mener er den viktigste fortusetningen for å utvikle gode spillere.

Ambisjonen til de to fotballnestorene er at man skal få et like bra opplegg som man har i store klubber i Tyskland, Nederland og Uruguay.

– Vi skal ikke kopiere dem, men kan bruke mye fra dem, sier Thoresen.

– Fortsatt plass til alle

Til tross for satsingen, ønsker klubben fortsatt å være en breddeklubb.

– Vil skal fortsatt være en klubb der det er plass til alle, også dem som bare vil spille litt fotball, presiserer styreleder Merete Sand.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags