Torsdag kveld var det generalforsamling i "Ballklubben", som den kalles på folkemunne.

Ikke bare ble det på møtet valgt nytt styre for klubben, med Merete Sand som ny leder. Det ble også vedtatt planer om åbygge en kunstgressbane i Bugården , og etter hvert forhåpentligvis en hall over den. Denne ønsker klubben å anlegge på dagens grusbane, ved siden av Bugården ungdomsskole. Men planene stopper ikke der.

– Vi skal bli landets beste på talentutvikling. Og vi har et kjempebra team som skal få til dette, forteller Terje Liverød.

Sandefjordingen Liverød har i flere tiår jobbet som profesjonell talentspeider. Gjennom karrieren sin har han hentet mange gode, unge spillere fra Argentina og Uruguay til klubber i Tyskland. Han synes spillerutviklingen i Norge har vært alt annet enn bra de siste 15 årene. Dermed mener han det vil være lett å få til landets beste utvikling i Sandefjord Ballklubb.

"Differensierte grupper"

Noen av hovedmomentene for å få gjennomført den nye satsingen er struktur og kompetanse. Og det de kaller "differensiering" av spillere. Det betyr å toppe lagene, men ikke før spillerene er 12 år eller eldre.

– Vi ønsker rett og slett å tilby de som har forutsetninger for å bli gode de forholdene de har krav på, sier Liverød.

Han har også fått med seg en annen kjent norsk fotballprofil og vestfolding - Hallvar Thoresen - til satsingen. Thoresen har lang erfaring med talentutvikling i Nederland. Han har også vært med på lignende utviklingsprogram i Skeid og Heming i Oslo.

Trenerutvikling

– Konseptet de nå drar i gang, er noe jeg har brent for i lang tid. Dette er riktig vei å gå for å løfte klubbene og norsk fotball generelt, sier Thoresen til sb.no.

Hans hovedoppgave i satsingen vil være å utvikle trenere, noe han mener er den viktigste fortusetningen for å utvikle gode spillere.

Ambisjonen til de to fotballnestorene er at man skal få et like bra opplegg som man har i store klubber i Tyskland, Nederland og Uruguay.

– Vi skal ikke kopiere dem, men kan bruke mye fra dem, sier Thoresen.

– Fortsatt plass til alle

Til tross for satsingen, ønsker klubben fortsatt å være en breddeklubb.

– Vil skal fortsatt være en klubb der det er plass til alle, også dem som bare vil spille litt fotball, presiserer styreleder Merete Sand.