Setter opp juleklassiker i Hjertnes

KLARE FOR HJERTNES: Torsdag var det øving på gang i Hjertnes. Lørdag er det premiere på Nøtteknekkeren.

KLARE FOR HJERTNES: Torsdag var det øving på gang i Hjertnes. Lørdag er det premiere på Nøtteknekkeren. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Både store og små ballettdansere håper å få deg i julestemning når de setter opp «Nøtteknekkeren» i Hjertnes denne helgen.

DEL

I høst ble Spotlight dansestudio og Sandefjord ballettskole slått sammen. Siden den gang har de øvd iherdig på årets juleforestilling, som nå er sceneklar i Hjertnes lørdag og søndag.

Rundt 250 personer er involvert både på og bak scenen i det danserne håper blir en perfekt start på adventstiden.

– Denne forestillingen er alfa og omega for ballettinteresserte, i tillegg gir den julestemning. Dette er det perfekte tidspunktet å spille «Nøtteknekkeren» på, forteller Kine Meum, som driver Spotlight dansestudio.

MANGE AKTØRER: Omtrent 250 personer er involvert i oppsetningen av Nøtteknekkeren i Hjertnes denne helga.

MANGE AKTØRER: Omtrent 250 personer er involvert i oppsetningen av Nøtteknekkeren i Hjertnes denne helga. Foto:

– Felles ballettmiljø

Etter sammenslåingen av skolene er det nå over 500 elever som danser på Spotlight, og fire ballettpedagoger. I tillegg har skolen både lokalene til Spotlight i sentrum, og grendehuset på Breidablikk, til rådighet for elevene.

LES OGSÅ: Søndag fylles scenen med hundre ballettdansere

Å satse på klassisk ballett var noe begge skolene var interesserte i, og dermed føltes det naturlig med en felles satsing.

– Vi ville satse på et felles miljø, siden vi jobber med de samme målene. I tillegg er det ikke noe vits i å konkurrere om det samme publikummet, sier Meum, og legger til at hun har merket at stadig flere i Sandefjord får øynene opp for klassisk ballett.

Allerede har hun fått henvendelser om når vårens nybegynnerkurs starter.

Ballettfedre

I helgens forestilling er det kun elevene som danser klassisk ballett som skal opptre, i tillegg til et par dansere som kanskje ikke er like scenevante.

– Vi har til og med fedre med oss på scenen som skal danse, sier Meum.

For det er ikke flere enn fem gutter som danser klassisk ballett ved skolen. Derfor har de måttet hente inn forsterkninger, også til hovedrollen, for å jevne ut forskjellen.

Det er imidlertid ikke første gangen fedrene har måttet trå til på Spotlights danseforestillinger.

I fjor var det ti fedre som stilte opp i «Askepott»-forestillingen som ble satt opp før jul. Flere av dem innrømmet at det var overraskende gøy å være med i en danseforestilling.

Store og små er med

De aller yngste som danser i forestillingen har knapt fylt fire år, mens de eldste er over 50. I tillegg til hjelp fra fedre på scenen, roser Meum andre foreldre som innsatsen de har gjort bak scenen i forkant av forestillingen.

– Foreldrene har vært helt fantastiske, og hjulpet til med rekvisitter og andre ting. Nå gleder vi oss, sier Meum.

Forestillingen spilles lørdag klokka 17.00 og søndag klokka 15.00 i Hjertnes.

Artikkeltags