Trollbandt hele Hjertnes

Publikumssuksess: Forestillingen ble spilt foran over 1.600 publikummere på tre forestillinger.

Publikumssuksess: Forestillingen ble spilt foran over 1.600 publikummere på tre forestillinger. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Spotlight Dansestudio hadde premiere på danseforestillingen Trollmannen fra Oz lørdag. Det ble en suksess foran et så å si fullsatt Hjertnes.

DEL

Ideen kom i november i fjor, da Kine Meum, leder av danseskolen, og Marthe Christin Nesheim Olsen så flere ulike produksjoner av stykket.

– Etter planleggingen i november og desember startet vi med øvelsene. I slutten av januar hadde vi auditioner for rollene, og valgene falt på de danserne som var mest allsidige, sier Meum.

Hovedrollen i stykket, Dorothy, gikk til 17 år gamle Lotte Røssland Larsen. Meum er veldig stolt over prestasjonen til Larsen.

– Hun er blant de eldste på Spotlight, og har vært med siden oppstarten. Hun var veldig nervøs før premieren, men hun har løst rollen på en veldig fin måte.

I tillegg til  å ha hovedrollen, har Larsen også hjulpet til med koreografien til noen av de yngre gruppene som sto på scenen.

Publikumssuksess

Selv om Hjertnes var nesten utsolgt til premieren, var det ingen problemer med billettsalg til de to siste forestillingene søndag.

– Vi har solgt over 1.600 billetter. Det er veldig gøy. Det er også mange som har sett forestillingen som ikke har noe med danseskolen å gjøre, og det er jo veldig gøy det òg, sa Meum.

Hektisk for lyd og lys

Jobben med lyd og lys har vært stor til denne produksjonen. Det at de har fått til et så bra resultat er noe vi utenforstående ikke forstår.

– De fikk lydklipp og bilder torsdag kveld, rigget opp fredag og stilte inn alt på generalprøven lørdag formiddag. De har virkelig gjort en fantastisk jobb, avslutter Meum.

LES FORHÅNDSOMTALEN HER: – Magisk, skummel, humoristisk og fascinerende

Artikkeltags