Gå til sidens hovedinnhold

Stadig trangere på Vestfoldbanen

Artikkelen er over 2 år gammel

– Sett i lys av de betydelige utfordringene Bane Nor har hatt med infrastrukturen, er dette en solid vekst, sier konserndirektør Arne Fosen i Vy.

(Tønsbergs Blad) Ferske tall viser at regiontogene på Vestfoldbanen, altså linje R11 mellom Eidsvoll og Skien, hadde 17 prosent flere kunder i årets åtte første måneder sammenlignet med samme periode i fjor.

Totalt hadde linjen over 4,9 millioner passasjerer.

Det betyr at det blir stadig tettere med passasjerer på togene. Heldigvis blir også avgangene flere.

Noe av økningen skyldes åpningen av Eidangerparsellen.

– Vi er glade for at toget er den foretrukne reisemåten for stadig flere. Vi gjør vårt beste for å utvikle vårt tilbud og har tro på fortsatt vekst, blant annet når vi fra 15. desember øker tilbudet vårt på Østlandet med flere avganger både hverdager og helger, sammen med over med 7000 flere seter på de travleste tidene på døgnet, sier konserndirektør Arne Fosen i Vy.

Samtidig innrømmer han at de har hatt en kronglete sommer og høst med utfordringer knyttet til både planlagte og ikke planlagte stengninger.

– Sett i lys av de betydelige utfordringene Bane NOR har hatt med infrastrukturen er dette en solid vekst, understreker Fosen.

For togtrafikken i hele landet var det en samlet vekst på 2,8 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Av disse reisene ble over 26 millioner gjort med lokaltog på Østlandet. En vekst på 0,7 prosent.

Toget tuter 44 ganger i døgnet utenfor huset til familien Horpestad: – Det er plagsomt å være i hagen

Kommentarer til denne saken