Gå til sidens hovedinnhold

Står Velferds-Norge for fall?

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Selv om det kanskje ikke er riktig politikk å være enig med Sissener (ref E24), så er det likevel veldig mange som er det. Sissener uttrykker det mange av oss har ment siden kronen for alvor begynte å svekke seg. Endelig var det en med status nok til å bli hørt i media. At MDG latterliggjør seg selv på nytt, får stå for deres egen regning; -det kan virke som om de mangler kunnskap både om fysikk/termodynamikk og økonomi.
Det er en bekymring for Velferds-Norge at kunnskapsløshet blant norske politikere er dominerende vedrørende elektrifisering og de medfølgende konsekvenser. Utålmodigheten blant for mange av våre politikere omkring elektrifisering ser ut til å kunne true velferdsstaten. De opplyste vet at jo mer gass vi kan eksportere til Europa, desto mer reduserer vi CO₂ avtrykket på kloden. Les: Gass erstatter kull som energikilde. De lærde vet også at kull som energikilde må utfases før vi får en positiv effekt av elektrifiseringen. Frem til det skjer, skriver SINTEF i en rapport datert 17. februar 2019, at diesel og bensin vil være mer miljøvennlig enn strøm som framdriftskilde for all transport. Følgelig blir konsekvensen av nedbygging/stenging av norsk olje og gassproduksjon en forverring av klodens CO₂ avtrykk.
Sissener peker på noe som kan utvikle seg til en katastrofe for Norge: Dersom vårt neste storting får nok støtte til (det helt uforståelige) forslaget om rask nedbygging av vår olje og gassproduksjon til at dette faktisk blir gjennomført, hva skjer med kronen da? Og hva skjer med norsk økonomi? Velferdsstaten smuldrer raskt og «Oljefondet» tørker fort bort! Vil politikerne fortsatt stå fram i mediene og kreve mer penger til barnehager, skoler, sykehus, velferd, arbeidsløse og de svakeste i samfunnet?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.