Starter sesongen nærmest på hjemmebane

NM-KLARE: En rekke sandefjordinger er klare for NM i terrengløp kommende helg. Foran f.v.: Maren Halle Haugen,  Petronella Tordsdatter Halle, Mari Roligheten Ruud, Hedda Madeleine Gjerstad, Andrea Modin Engesæth og Ina Halle Haugen. Bak f.v.: Nikolai Einvik Jensen, Oskar Opstad Vike, Abdullahi Dahir Rabi og Jostein Liland. NM-klar er også Gjendine Gjelstad Rebård.

NM-KLARE: En rekke sandefjordinger er klare for NM i terrengløp kommende helg. Foran f.v.: Maren Halle Haugen, Petronella Tordsdatter Halle, Mari Roligheten Ruud, Hedda Madeleine Gjerstad, Andrea Modin Engesæth og Ina Halle Haugen. Bak f.v.: Nikolai Einvik Jensen, Oskar Opstad Vike, Abdullahi Dahir Rabi og Jostein Liland. NM-klar er også Gjendine Gjelstad Rebård. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ina Halle Haugen og tvillingsøsteren Maren er blant favorittene når NM i terrengløp arrangeres i Larvik lørdag.

DEL

Når årets friidrettssesong starter, braker det rett og slett løs med et mesterskap i Bøkeskogen i Larvik.

6. april er det NM i terrengløp i nabobyen.

Nærmest på hjemmebane stiller Ina og Maren Halle Haugen til start sammen med en stor tropp fra Runar. De er mange med ambisjoner om å kjempe helt i toppen.

– Jeg er veldig spent på hvordan jeg ligger an, og hvordan formen er, men jeg tror den skal være bra, sier Ina (16) før sesongdebuten.

Ulik oppkjøring

Mens tvillingsøsteren har satset langrenn i hele vinter, og blant annet gått inn til fjerdeplass under Hovedlandsrennet, har Ina i hovedsak trent mot en ny løpssesong. Hun har riktignok gått mye på ski også, og stilt i noen lokale renn.

Men hvem av de to jentene som er raskest når de nå skal i gang i løpeskoene, tør ikke Ina spå.

– Vi løper intervaller sammen – og da er det veldig jevnt, så det blir spennende å se. Maren løper fort hun også, sier Ina.

Hun har medalje som mål lørdag, men tør ikke si at hun er gullkandidat.

– Nei, det er jo en del som stiller, og jeg vet ikke helt hvor jeg står i forhold til dem. Det finner vi ut til helgen, fortsetter hun.

Fra ski til løpesko

Blant dem tvillingene skal konkurrere mot, er jenta som har vært suverent best i landet på ski i 16-årsklassen denne vinteren, Tuva Anine Brusveen. Lørdag kan Runar-jentene få revansj.

Både Ina og Maren har holdt seg skadefri gjennom vinteren, og har trent godt. Nå ser de fram mot en ny sesong både i terrenget og på bane. For Ina er det store målet å kvalifisere seg til Ungdoms-OL.

Sterk Runar-tropp

Runar stiller med en stor tropp i NM, og samtlige har lagt ned godt med økter i mesterskapsløypa.

– Det er kjempegøy at vi har NM nærmest på hjemmebane. Der er vi kjent, sier Gunhild.

Hun gleder seg over rekordstor Runar-tropp på startstreken.

– Vi stiller med en stor – og ikke minst god tropp – så dette blir veldig moro. Her er det mange som kan være med i medaljekampen og jeg håper mange tar turen fra Sandefjord for å heie på dem, sier treneren.

Hun tror både Andrea Modin Engesæth, Petronella Tordsdatter Halle, Ina og Maren, Mari Roligheten Ruud, Abdullahi Dahir Rabi – og Oskar Opstad Vike fra Andebu – som trener med gjengen, kan løpe inn til medalje.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.