Gå til sidens hovedinnhold

Sterk Runar-innsats under Boysen Memorial på Bislett

Nylig arrangerte Tjalve det årlige Boysen Memorial på Bislett. Stevnet ble arrangert over to dager og det ble levert en rekke sterke resultater, også av de mange Runar-utøvere som deltok. 

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Første dag var hele kvelden satt av til 5.000 meter. Hele 135 herrer deltok og siden smittevernreglene setter en grense på 15 løpere per heat, ble det hele ni heat i herreklassen, i tillegg til dameheatene.

Runars Simen Halle og Abdullah Rabi var kvalifisert til å løpe i det beste heatet, hvor det deltok mange av landets beste 5.000-meter løpere - som Henrik Ingebrigtsen, Sondre Norstad Moen og Sondre Buraas.

Henrik var ute etter en god tid og det var lagt opp til god fart. Runarløperne valgte å holde litt igjen og ikke følge det enorme kjøret. De la seg i «andre pulje», noe som viste seg å være et lurt valg. Etter et meget sterkt løp og avslutning løp Henrik inn til den meget sterke tiden 13.19, som er årsbeste i verden og bare fire sekunder bak hans bestenotering. I feltet bak hadde våre utøvere en meget sterk avslutning og løp seg opp sjette- og syvendeplass totalt på meget sterke tider.

Begge satte personlige rekorder og kom for første gang under den magiske grensen på 14 minutter. Dermed er det fire løpere fra Runar som har har sett 13-tallet gjennom tidene, da Marius Bakken og Per Halle også greide dette i sine karrierer. Simen fikk tiden 13.57,11 og satte sin tredje personlige rekord på sine tre starter i juni. Simen er tydelig tilbake i toppen etter nærmest et års skadeavbrekk. Rabi var bare noen centimeter bak og fikk tiden 13.57,21, et resultat som er det nest beste gjennom tidene levert av en 17-åring i landet. Bare Jacob Ingebrigtsen har løpt fortere.
16 år gamle Oskar Wike debuterte på distansen og leverte en meget god prestasjon. Med et godt og jevnt gjennomført løp kom han inn på den sterke tiden 15.24,48 . Tiden er ny kretsrekord for klassen og det syvende beste resultatet gjennom tidene i Norge i 16-årsklassen.
Også Mari Roligheten Ruud debuterte på 5.000 meter og kom inn på strålende 16.46,52, som er den femte beste tiden gjennom tidene i 18-årsklassen for jenter. Runars Andrea Modin Engesæth var fartsholder de første 3.000 metere og bidro til at farten ga det gode resultatet. Maris tid er den femte beste i klassen i Norge gjennom tidene på distansen.

Andre dag var det kortere distanser under litt mer rufsete forhold med regn og vind.
Likevel satte tvillingene Ina og Maren Halle Haugen (17) personlige rekorder på 800 meter. Maren med 2.13,33 og Ina – som brøt 2.10-grensen – med sine 2.09,77. Dermed slettet Ina den 42 år gamle klubbrekorden i Runar.

Petronella Tordsdatter Halle gjennomførte på 2.16 i et løp som var noen sekunder bak hennes bestenotering.
Elisabella Hjelpeseth, også Runar, løp en meget god 200-meter og kom inn på 26.23, bare to hundredeler bak hennes ferske personlige rekord.
Etter å ha gjennomført en fin vårsesong, hvor vi har opplevde enorme framganger for klubbens utøvere, samtlige aktive i kubben har satt personlige rekorder med stor margin og fulgt opp den fine fjorårs sesongen, ser vi nå fram til resten av sesongen og de kommende mesterskap i august og september.

Kommentarer til denne saken