Du har kanskje sett han i Hjertåsskogen, der han flere ganger i uken legger treningen sin som grunnlag for sommerens langløp. Disse løpene blir også omtalt som maraton og ultraløp.

Mange løp i år

– I år skal jeg være med på fire løp rundt om i Norge. Først ut er Holmestrand maraton.

Så kommer Ecotrail Oslo, et storbyløp som arrangeres for første gang. Det er ganske stort i både Brussel og Paris.

Løpet arrangeres i byens grønne lunger.

Etter det blir det Oslo maraton og Backyard Ultra Viking challenge her i Sandefjord. Drømmen er å være med på løpet Fat Dogs i Canada som er på 194 kilometer.

Fitness utøver

Med bakgrunn fra kroppsbyggermiljøet og som fitnessutøver er Stian kjent med harde treningsøkter og pressing av kroppen.
 
– Jeg er ferdig med fitnesskulturen og legger ikke så mye vekt på kropp og utseende lenger.

I tillegg passer det dårlig å kombinere alle diettene med et vanlig familieliv. I et langløp kjenner jeg det godt på kroppen både fysisk og mentalt, og så er det friheten til å ta på seg løpeskoene og bare dra rett ut, forteller Stian.

– Her i Norge er det tilrettelagt for at barn skal være barn og skal få en fin oppvekst.

Men i de vanskeligste områdene i verden så har ikke alle barn og unge den fine muligheten vi har.

Right To Play jobber veldig hardt for å bidra til at disse får det bedre og for meg var det naturlig å bidra til dette prosjektet.

Løping er noe jeg liker utrolig godt og det er flott å vite at for hvert skritt jeg tar under disse løpene støtter jeg opp under en viktig sak.

 Det hjelper til å holde motivasjonen oppe og får meg til å yte maksimalt, sier Stian Haugan.

Familie far

Med fulltidsjobb i barnehage, tre barn fra fire til fjorten år samt en kone, er det ikke mye tid til trening.


– Jeg prøver å få til minimum tre gode økter i uka. Ofte rekker jeg en kveldsøkt etter legging av barn, det hender også jeg starter ekstremt tidlig, og har vært ute å løpt ved tretiden på natta for så å komme hjem for å vekke barna, få de i barnehage og på skole, kan Stian opplyse.