Opplevelsesdagen for kreftsyke barn og deres familier ble arrangert for 25 gang av Dakota Norway på fredag. Truende skyer la ingen demper på stemningen til de 116 barn- og voksne som kom til Torp fra en leir i Stavern.

De forventningsfulle barna fikk først se 18 hoppere fra Veteranenes Fallskjermklubb hoppe ut fra den historiske Dakotaen, i 4000 fots høyde. Fallskjermshopperne gjorde flotte landinger rett foran hangaren, før pilotene Helge Hem og Stein Rugsveen tok Dak-en ned i en lav overflyging. Dagens høydepunkt for mange ble nok flyturen med Dakotaflyet over vestfold. Barna kunne glede seg over å sitte på den eneste flygende DC-3 i Norge.

 

Sommerleiren i Stavern arrangeres av Barnekreftforeningen, som har sin virksomhet i Helse Sør Øst-distriktet.  

Årets deltagere kom fra denne regionen. Tilsvarende leirer arrangeres i de øvrige helse-regionenes områder.

LES OGSÅ: Har stått ett år på bakken: Håper å få veteran-Dakotaen i lufta i juni

-Tidligere har mange gjester vært med på arrangementet på Torp. Men i år var det nesten bare familier som ikke har vært med før, sier lederen for sommerleiren, Hege Kristiansen.

 

Kristiansen roser ungdomslederne på leiren. De består av ungdommer som selv har vært syke, eller som har hatt syke søsken.

– De unge  er meget viktige inspiratorer for familiene som rammes av sykdommen og som med det opplever en uviss fremtid. Ungdomsledernes deltagelse viser at det er et liv også etter sykdommen og de bidrar til en positiv opplevelse i en vanskelig tid, sier Kristiansen.