Denne gjengen skal for alvor sette Stokke på kartet

STOPPER I STOKKE: Når NRKs Sommertog stopper i fylkets «navle», skal blant andre Signe Elise Hultgren (f.v.), Merethe Abrahamsen og Bjarne Sætre sørge for at det blir en uforglemmelig opplevelse for alle involverte. Sentrum skal pyntes med hundrevis av blomster.

STOPPER I STOKKE: Når NRKs Sommertog stopper i fylkets «navle», skal blant andre Signe Elise Hultgren (f.v.), Merethe Abrahamsen og Bjarne Sætre sørge for at det blir en uforglemmelig opplevelse for alle involverte. Sentrum skal pyntes med hundrevis av blomster. Foto:

Når NRKs sommertog stopper ved Stokke stasjon denne uken, går det på ingen måte upåaktet hen.

DEL

Torsdag 3. august gjør sommertoget et helstopp på Stokke stasjon.

Om bord på det spesialdesignede togsettet sitter blant andre programlederne for Reiseradioen, Sommertoget Minutt for Minutt og Sommeråpent. Det vil bli sending fra Stokke hele dagen.

Mange skal sørge for at både besøkende og TV-folk får en fabelaktig dag i Stokke, men i spissen står koordinator for sommertoget Bjarne Sætre, sekretær i Stokke handel, håndverk og industri Merethe Abrahamsen og daglig leder for Stiftelsen Stokke Bygdetun Signe Elise Hultgren.

– Vi gleder oss veldig til dette. Det blir utrolig mye å oppleve for dem som tar turen, sier Hultgren entusiastisk.

LES OGSÅ: Fjordfesten-billettene forsvinner raskere enn noen gang

Presenterer hvalfangsthistorie

Hele Stokke går sammen for å gjøre denne augustdagen til en historisk begivenhet. Blant annet har Skalleberg Gartneri donert 100 Hortensia, mens Gjennestad Hagesenter låner ut blomstertårn og oliventrær.

– Det er viktig at alle er med og framhever det flotte fylket vårt. Det har vi lagt vekt på når vi har valgt hvem som skal vise seg fram under denne dagen, sier Sætre.

Klokken 14.20 ønsker ordfører Bjørn Ole Gleditsch (H) toget velkommen, sammen med Arne-Petter Ødelund på lur og bukkehorn, og Elfi Sverdrup på vokal. De to sistnevnte vil for anledningen være kledd i vikingdrakt.

(Saken fortsetter under bildet)

LIV OG RØRE: Når NRK-toget stopper i Stokke skal denne gjengen sørge for at det blir en dag folk sent glemmer.

LIV OG RØRE: Når NRK-toget stopper i Stokke skal denne gjengen sørge for at det blir en dag folk sent glemmer. Foto:

– Ta med norske flagg, unger, besteforeldre, papegøyer og hamstere. Sammen skal vi vise fram Vestfold, oppfordrer Hultgren.

SÅ DU DENNE? Sykkelsirkuset var en suksess, men det rablet for enkelte bilister

Alle kan ende opp foran kamera

I tillegg til historier og severdigheter fra hvalfangsttiden, vil det på Stokke stasjon kry av boder som får tennene til å løpe i vann. Her kan man blant annet smake på røkt hvalkjøtt, økologiske pølser og Bygdekvinnelagets sagnomsuste bakerovnsboller og brød. Lokale ølbryggere vil også være til stede.

– Det blir også satt opp telt der vi griller, så det er ingen grunn til å reise hjem. Man kan bruke hele dagen her, og prisene er rimelige, sier Abrahamsen.

All jobb i forkant av arrangementet gjøres på dugnad av alle involverte. De tre arrangørene mener derfor det er desto viktigere at alle i fylket kjenner sin besøkelsestid.

– Vi gjør dette fordi vi er glade i bygda vår. Folk gleder seg til torsdag og vil gjerne hjelpe til, forteller Hultgren.

– Det er jo garantert at NRK vil gjøre opptak herfra, så hvem som helst kan ende opp foran kamera, legger Sætre til.

3. august passerer toget Tønsberg stasjon, mens det 4. august kjører forbi både Sandefjord- og Larvik stasjon.

Artikkeltags