Legger minne om dagens Stokke i jorda

TIDSKAPSEL: Kofferten inneholdt dokumenter og aviser fra dagens Stokke som viser framtidas generasjoner hvordan samfunnet i Stokke var i dag. Fra venstre: Inga Marie Faleide, kommunalsjef; Simen Gravningen; Marita Thuve, rektor; Mari Borge; Erlend larsen, ordfører; Reidun Johannessen, skolesjef; Henrik Holt Børresen; Marcus Røseth Isachsen og Gullik E. Bråthen, byggeleder.

TIDSKAPSEL: Kofferten inneholdt dokumenter og aviser fra dagens Stokke som viser framtidas generasjoner hvordan samfunnet i Stokke var i dag. Fra venstre: Inga Marie Faleide, kommunalsjef; Simen Gravningen; Marita Thuve, rektor; Mari Borge; Erlend larsen, ordfører; Reidun Johannessen, skolesjef; Henrik Holt Børresen; Marcus Røseth Isachsen og Gullik E. Bråthen, byggeleder. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ordfører Erlend Larsen gjestet Stokke ungdomsskole tirsdag. Der begravde han en tidskapsel foran hovedinngangen på den nye ungdomsskolen som bygges i disse dager.

DEL

Rektor, fem representanter fra elevrådet og ordfører med følge går inn på det avsperrede bygningsområdet med hvit hjelm og refleksvest.

De er ikke et vanlig syn å se på byggeplassen, og holder seg vanligvis på den andre siden av metallgjerdet.

Men i dag er de med på å gjøre samfunnsbildet i dagens Stokke tilgjengelig for framtidige generasjoner.

Legger igjen minne

Elevene og lærerne har brukt de siste ukene på å planlegge hva som skulle legges i kofferten som graves ned foran den nye skolens hovedinngang.

– I metallkofferten har vi lagt dagens aviser fra Sandefjords Blad og Tønsbergs Blad, Stokkes kommuneplan, skolekatalogen for i år, Nytt fra Stokke og protokoll fra det siste kommunestyremøtet i Stokke, forteller Marita Thuve, rektor på Stokke ungdomsskole.

LES OGSÅ: Ringen er sluttet for Stokke kommune

BEGRAVD: Ordfører Erlend Larsen (t.v.) legger tidskapselen i et hull rett foran hovedinngangen på den nye skolen. Til høyre: Byggesjef Gullik E. Bråthen.

BEGRAVD: Ordfører Erlend Larsen (t.v.) legger tidskapselen i et hull rett foran hovedinngangen på den nye skolen. Til høyre: Byggesjef Gullik E. Bråthen. Foto:

Avtroppende ordfører Larsen nevner et spennende aspekt ved dagens utgave av Sandefjords Blad.

– Søndag hadde vi Stokke kommunes siste kommunestyremøte som selvstendig kommune på Skysstasjonen ved Skjee kirke, og artikkelen om dette møtet står i dagens utgave av Sandefjords Blad, så det er gøy, sier han.

Rektoren er glad for at de legger ned en tidskapsel som framtidas generasjoner kan åpne og se på.

– Grunnen til at vi legger ned en grunnstein som dette, er for å markere at vi er i gang med byggingen, og for å legge igjen et minne av dagens Stokke, sier Thuve.

Store nye lokaler

Mari Borge, styremedlem i elevrådet på skolen, synes det er morsomt at det blir lagt ned et minne fra skolen.

BYGGEPLASS: Ordføreren var til stede på sin første grunnsteinsnedleggelse noensinne.

BYGGEPLASS: Ordføreren var til stede på sin første grunnsteinsnedleggelse noensinne. Foto:

– Det er litt spennende at noen kan finne kofferten om 100 år og se hvordan vi hadde det i dag, sier niendeklassingen.

Byggingen av skolen startet i juni, og nå har skallet av det som i løpet av de neste månedene skal bli en splitter ny skole, begynt å reise seg.

Rektor Thuve forteller at det skal bygges 4.000 m² med nye skolearealer. Syv nye klasserom, mat og helse-, kunst og håndverk- og musikkrom er noe av det som skal inn i det nye bygget.

Den gamle skolen skal fortsatt bli brukt og rektoren forteller at to klassetrinn skal bruke de gamle lokalene, mens ett trinn kommer inn i de nye lokalene.

– Vi håper vi får pusset opp de gamle lokalene så fort som mulig, sier rektoren.

Gave til elevene

Inne i gymsalen hadde elevene kulturelle innslag, og ordfører Erlend Larsen hadde en oppmuntrende dialog med elevene om hva de vil gjøre i framtiden.

Larsen fikk fort kontakt med elevene og engasjerte dem til å delta istedenfor å holde en moralpreken.

– Vi er glade for at ordføreren er så tilstedeværende og at han har en god tone med elevene, sier Thuve.

Til stede på showet var også Kåre Bjelland fra DNB, som overrakte en gave på 500.000 kroner. De skal utelukkende gå til den nye skolen.

Konkret hva pengene skal brukes til er ikke bestemt ennå.

– Vi er fremdeles i dialog med Sparebankstiftelsen med tanke på hva pengene skal brukes på, men vi vet at de skal gå til å fremme læringen for elevene, forteller Thuve.

Artikkeltags