Gå til sidens hovedinnhold

Fikk sin rulleskidebut

Fia (10) og Sara (10) tok turen innom lørdagens familiedag i Storås

Artikkelen er over 4 år gammel

Bestevenninnene Fia Haagensen (10) og Sara Harries (10) testet rulleski for aller første gang lørdag. Det ga mersmak.

Stokke Ski arrangerte familiedag lørdag, for å markere at første del av rulleskiløypa i Storås skianlegg nå er klar. Mange tok turen innom arrangementet, deriblant Fia og Sara fra Tønsberg. De to bestevenninnene storkoste seg, og fikk blant annet prøve rulleski på beina for aller første gang.

LES OGSÅ: S(+) SFs damelag fortsatt på topp

– Det var veldig moro å prøve rulleski! I starten var jeg litt utrygg, men etter hvert gikk det mye bedre. Men det var litt vanskelig når det gikk nedover, forteller Fia engasjert.

Sara nikker samtykkende.

– Det var kjempegøy! Noen ganger gikk det litt fort, og det var litt vanskelig å bremse. Men jeg likte at det gikk fort, sier hun, og smiler.

 

De to 10-åringene konkluderte med at rulleski var helt topp, og det var nok ikke første og siste gang de gikk på hjul.

– Dette vil vi fortsette med, sa jentene, før de tok av seg rulleskiene.

Roste de frivillige

Lørdagens familiedag i Storås ble for øvrig høytidelig åpnet av ordfører Bjørn Ole Gleditsch. Han var mektig imponert over det han så.

 

– Som en tidligere langrennsløper gleder det mitt hjerte å se hvordan ildsjelene har stått på her. Dugnadsinnsatsen har vært enorm, og pensjonistene som har holdt på her har bidratt med 8.000 dugnadstimer i året. Det er imponerende, og de skal ha en stor takk, sa han, og la også til:

– Dette er et anlegg som vil glede mange i Vestfold. Nå har vi to rulleskianlegg (IL Runar har også) i Sandefjord, og det er kjempeflott! Dette bygger den nye storkommunen sammen, og bidrar til økt aktivitet og bedre folkehelse.

LES OGSÅ: (+) SF er underlegne på dette underlaget

To løp og guidet tur

Lørdagens program bød ikke bare på utlån av rulleski og tale fra ordføreren. Det ble også arrangert et uhøytidelig rulleskiløp, som samlet 14 deltakere. Ståle Opstad sikret seieren i klassen 16+, mens Lars O. Vike kom først i mål i klassen 11–15.

 

Videre sto også guidet tur i løypa, fargeløp for barn, og musikk og underholdning fra DJ Kuhne. Og «sjefen sjøl», Trond Haugstad, var storfornøyd med det hele.

 

– Det ble bra oppmøte, og mange fikk testet rulleski og løypa, sier Stokke Skis leder.

Kommentarer til denne saken