Gå til sidens hovedinnhold

Stolte flagg – men en smålig diskusjon

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå vaier regnbueflaggene i Sandefjord - men diskusjonen i forkant var alt annet enn noe å være stolt over.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Sandefjord kommune – som altså bruker flere titall millioner på sluttpakker til avgåtte rådmenn, og som bruker flere millioner kroner i året på mer eller mindre unødige advokatutredninger, der sitter altså formannskapet og diskuterer hvorvidt vi skal bruke vel 4.000 kroner av fellesskapets midler på et flagginnkjøp.

Over 40 minutter tok diskusjonen – og regner vi godtgjørelser og møtekostnader over i minuttpris, må vi som skattebetalere betale mer for den diskusjonen enn vi må for flaggene.

LES SAKEN HER: Kokhett om regnbueflagg

Det er derfor vi mistenker at ønske om å utvise sparsommelighet er et vikarierende motiv for dem som brukte dette som et motargument. Bror-Lennart Mentzoni (KrF) innvendte dessuten at flagget representerer lesbiske, homofile og transpersoner – og ikke heterofile.

Det dreier seg nemlig om regnbueflagget, som på tross av diskusjonen i formannskapet, heldigvis vaier stolt i vinden på flaggstenger i Sandefjord denne helgen.

Vi kan i forbifarten nevne at kommunen i samme møte gikk med på en kapitalforhøyelse på 100 millioner kroner i Greve Miljø AS uten forutgående diskusjon. Inntil 16.6 millioner av disse pengene skal hentes fra skattebetalere i Sandefjord. Så vil kanskje noen innvende at det sistnevnte kan vise seg å være en fornuftig investering.

Men det er da vitterlig Pride-flaggene også. Vi er alle tjent med at alle i Sandefjord føler seg inkludert. Eller for å sitere Bjarne Sommerstad (Sp) i formannskapet: «Love is love og vi anerkjenner kjærligheten.»

LES OGSÅ: Ungdomsforeldrene Hege, Pia og Ane fikk råd om mobbing fra «Sofa-Tore»

At det er kommunen selv som kjøper inn flaggene og organiserer flaggheisingen er en liten handling som betyr mye, den viser at storsamfunnet står skulder ved skulder med våre homofile brødre og søstre.

En slik holdning kan bidra til færre depresjoner og selvmord – eller sagt med andre ord: en kjempegod investering.

Forslaget om flagginnkjøp ble fremmet av SV, AP og Venstre og ble vedtatt mot åtte stemmer. Høyres gruppe var delt i avstemningen – og forslaget fikk dermed flertall – heldigvis.

ANDRE MENINGER:

Vit én ting: Her er du velkommen!

Om konkurransehensyn og lovlig dugnadsinnsats

At man støtter seg på aktuelle brukergrupper, trodde jeg var en selvfølge  

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.