Gå til sidens hovedinnhold

Store Bergan håper på ny rekord for jentefotballskolen

Artikkelen er over 4 år gammel

Store Bergans fotbalskole for jenter har blitt valgt til Vestfolds beste to ganger de siste årene. Nå kan du melde deg på til den 12. utgaven av fotballskolen, som skal arrangeres 26-30. juni. Landslagsspiller og SF-trener Melissa Wiik blir en av instruktørene.

- Vi er veldig glade for å få Melissa Wiik som en av instruktørene. Det er et kupp for oss. Melissa vil lede øktene for ungdomsgruppa mellom 12 og 16 år tirsdag og torsdag under fotballskolen. Hun tar med seg samboeren og SF-spilleren Peter Kovacs, sier primus motor Mona Furustad.

Hun er leder for både fotballskolen og i fotballgruppa til Store Bergan.

LES OGSÅ: Skal alltid vurdere kutt av gummi

- Dette er en fin sjanse for de beste spillerne til å få vist seg fram for SF-treneren. Hun vil tilføre fotballskolen mye, sier Furustad.

For jenter 6-16 år

Fotballskolen er - som alltid - kun for jenter mellom seks og 16 år. Mona Furustad presiserer at man ikke trenger å være en flink fotballspiller for å melde seg på til fotballskolen.

- Tidligere har vi hatt mange jenter som er nysgjerrige på hva fotball er. De har noen venner eller klassevenninner som spiller, og lurer på om fotball er noe for dem også, sier SBI-lederen.

LES OGSÅ: SF-jenter besøkte gamle kjente

Melissa Wiik har selv deltatt på fotballskoler da hun vokste opp.

- Jeg har vært på fotballskole for bare jenter, og noen med både gutter og jenter, sier Wiiik.

Hun sier at det er lettere å få med jenter på fotballskole, når det bare er jenter som deltar.

- Fotball er en stor idrett, og vi har plass til mange, sier SF-treneren, som fortsatt spiller aktivt i Toppserien. Melissa Wiik har 63 landskamper for Norge, og har scoret 16 mål.

Har 63 landskamper og 16 scoringer for Norge

Wiik håper at Sandefjord Fotball kan bli kvinnefotballens flaggskip i Vestfold i framtida.

- Det er viktig for jenter å ha et topplag i nærheten av der de bor - det vet jeg av egen erfaring. Det er en gulrot, sier hun.

LES OGSÅ: To sandefjordsjenter på landsdelssamling

11. juni klokka 19.15 blir det landskamp mellom Norge og USA på Komplett Arena i Sandefjord. Melissa håper at mange jenter vil se den matchen.

- Her vil du få se noen av verdens aller beste kvinnelige spillere i aksjon. Ikke gå glipp av den kampen!

Melissa Wiik spiller fotball selv, hun er trener i SF og lærer på Re videregående skole, med fotball som fag. Om det sier hun én ting:

- Jeg er priviligert, som får jobbe med det jeg liker aller best: Fotball, sier hun.

LES OGSÅ: Toppspiller og Kovacs-kjæreste blir ny SF-trener

- Her lærer vi mye nytt, samtidig som vi har det gøy

14-åringene Marie Røvde (Sandar) og Alexandra Jacobsen (Store Bergan) skal begge delta på fotballskolen. Det skal også Selma Saga (nesten åtte år) og Maren Rilvaag (8), begge fra Store Bergan.

- Det er gøy å være med på fotballskole for jenter. Det gleder vi oss til. Her møter vi gode spillere, og det er instruktører vi kan lære mye nytt av, samtidig som vi har det gøy. Og det er også viktig å få høre hva som må til for å bli god, sier Marie og Alexandra.

LES OGSÅ: Sandefjord-jente spiller student-EM for Norge

Også de to yngste jentene gleder seg også til årets fotballskole.

- Jeg skal være med for første gang, sier Maren.

- Jeg har vært med før. Og det var gøy, sier Selma.

Det var Mona Furustad som fikk ideen til jentefotballskolen i SBI, og hun har ledet den hvert eneste år.

- Jeg føler at skolen er godt etablert nå, og vi har flinke instruktører. Jeg får flere henvendelser med spørsmål fra spillere som ønsker å bli instruktører, og det er gøy. Alle de tre nye instruktørene på årets skole kommer fra SF, sier Furustad.

Håper på over 120 deltakere

Det har vært pluss minus 100 fotballspillere på de siste fotballskolene. Mange av dem er fra Sandefjord, en del fra Vestfold. Men det kommer også noen langveis fra.

- Vi har allerede fått en del påmeldinger, men det hadde vært gøy å sette ny rekord i år - med over 120 deltagere, sier Mona Furustad.

LES OGSÅ: – Fotballskole bedre enn skole

Selve fotballskolen går mellom klokka 09 og 15. Men Store Bergan har også folk til å ta imot barn som kommer klokka 08, og passer på dem fram til klokka 16.00. På den måten kan foreldre kjøre barna til Virik før jobben, og hente dem etterpå.

Kommentarer til denne saken