Skjæreparet hadde lenge vært på utkikk etter et nytt sted for å føre genene videre. Etter fjorårets vandalisering av deres byggverk, da en maler fjernet hele kvisthaugen, bar det ut i boligmarkedet igjen.

De var på visning borte på Aagaards plass. Et lite trekkfullt krypinn var lagt ut på leiemarkedet. Det skulle visstnok passe bra for urbane kråker og løse fugler. Men det skjærte seg med hushaien. Det ble både fugl og fisk.

LES OGSÅ: Snart blir det indisk der det før har vært både pizza og kebab (+)

Bygde ulovlig

Skjæreparet bestemte seg for å bygge nytt. De hadde også sett at deres gamle tomt i Storgata sto ledig og det var ikke en stillas eller maler å se. Dermed var de i gang. Reirbyggingen startet i siste halvdel av februar og det tok rundt 40 dager fra første kvist til reiret ble ferdig.

Det har vist seg nå i ettertid at det skulle bli vanskelig å få en ferdigattest på nybygget. Skjærene har verken søkt om byggetillatelse eller fasadeendring.

Når avisen henvender seg til plan og bygningsetaten i Sandefjord kommune, er nybygget helt ukjent for dem. De lover å se på saken etter ferieavviklingen. Da kan nok fuglen være fløyet, ettersom ungene vanligvis forlater rede i mai.

(Saken fortsetter under bildet)

LES OGSÅ: Turgåere fikk seg en lite hyggelig overraskelse: – Hvem gjør slikt?! (+)

Vanskelig å få fjernet reiret

Skjæra er blant våre mest intelligente fugler og har som eneste fugl bestått speiltesten. Det vil si at den forstår at det er seg selv den ser i speilet.

Nå har det vært vanskelig å få en kommentar fra skjæreparet, så vi tillater oss å legge noen ord i nebbet på dem.

– Hvis noen prøver å få oss fjernet fra dette urbane drømmereiret, så må de gjerne prøve. Vi har bred støtte i nabolaget. Det er en kunst å bygge et slikt reir og vår nabo Sandefjord Håndverkforening har lovt å støtte oss i en ev. byggesak.

– På den andre siden av reiret holder det flere advokater til. Der har vi fått hjelp flere ganger i forbindelse med noen smykketyverier vi har begått, skvaldrer skjærene.

De vil også minne om at det har vært knyttet mye overtro til skjærer. Å rive ned skjærereiret betydde ulykke. Hekser som var på vei til Bloksberg på skjærtorsdag red også ofte på skjærehaler i stedet for kosteskaft.

Så det beste er vel kanskje om de to skjærene får drive med sitt oppe på mønet av Storgata 9.

LES OGSÅ: Legger ned sushirestauranten: Ble vanskelig å drive uten «flinke folk» (+)