Gå til sidens hovedinnhold

Stortap for SH: – Leverer på andredivisjonsnivå i andre omgang

Sandefjord Håndball jaktet to poeng mot bunnlaget Halden søndag kveld, men måtte ga av parketten med 13-målstap.

– Det er det svakeste vi har levert i hele år. Det er egentlig ingenting som fungerer. Det stokker seg framover og vi går oss bort bakover. Vi prøver å spiller syv mot seks, men det ser ut som vi spiller fem mot seks. Det er 2. divisjonsnivå på det vi leverer i andre omgang i dag, sier Sandefjord Håndballs assistenttrener Anders Holand Pettersen etter kampen.

Sandefjord Håndball hang bra med lenge før pause, men fram mot hvilen kom de bakpå med fem mål.

Og etter pause var det lite som stemte. Halden hadde grep om det hele og vant til slutt stort.

Noen forklaring på den svake matchen, har Pettersen ikke:

- Nei, egentlig ikke. Mange snakket om å ha mye respekt for Nergård før kampen, men han begynner ikke å spille bra før vi begynte å spille dårlig. Vi er bare altfor svake. Vi går for mye på tvers, våre sentrale spillere – bakspillerne som pleier å lage målene – bommer og melder seg ut av kampen. Vi har for få bakspillere som viser at de har lyst til å vinne denne matchen. Vi spiller Halden gode, og de gjør en god kamp, oppsummerer Pettersen.

Dette skrev vi før kampen:

– Vi skal ikke skyte Nergaard bedre enn han er

Søndag er det duket for en virkelig nøkkelkamp i Jotunhallen når Sandefjord Håndball får besøk av laget som ligger helt i bunnen av tabellen. Kampen sendes direkte på sb.no.

– Om vi vinner denne kampen, så gjør vi det enklere for oss selv med tanke på veien videre. Det er det ingen tvil om, sier Sandefjord Håndballs assistenttrener Anders Holand Pettersen.

Laget hans står med tre poeng så langt i seriespillet, ett mer enn søndagens motstander, Halden. Svært tett er det også over dem på tabellen der Viking har fire, og både Kolstad, Fyllingen Bergen og Fjellhammer står med fem poeng.

Med seier søndag, kan SH passere Viking.

– Vi møter et lag som både scorer mye og slipper inn mye mål, så nå blir det viktig å demme opp. Vi er forberedt på en målrik match, sier Pettersen.

Ny målvakt

SH har scoret bra med mål denne høsten, og håper de lykkes godt også mot Halden, selv om østfoldingene har forsterket med en virkelig veteran før kampen: Målvakten Morten Nergaard.

Forrige sesong gjorde han comeback i Fjellhammer, noe som resulterte i opprykk. Nå har Halden hentet ham inn for å hjelpe dem på øverste nivå.

– Nå blir det viktig å ikke skyte Nergaard bedre enn han er. Vi kan ikke ha for mye respekt for ham, sier Pettersen.

Skader

De siste ukene har han trent et lag der flere spillere har vært ute med skader. Men med en større stall enn noen gang før – har SH likevel klart seg.

– Den brede stallen har reddet oss fra katastrofe, men det er selvsagt ikke ideelt å ha så mange spillere «ute» samtidig. Det gjør at vi ikke får rullert som vi ønsker, og det gir litt mindre fleksibilitet. Vi kan ikke gjøre så mange endringer, sier Pettersen.

Laget har likevel tatt steg den siste tiden, blant annet med storspill og seier over Kolstad. Mye godt spill viste de også mot serieleder Elverum, selv om de tapte stort.

– Jeg synes vi er på vei mot noe som ser bra ut. Det går absolutt i riktig retning, sier han.

Mot Halden søndag er treneren klar på at SH må opprettholde det gode spillet framover, samtidig som de knepper til bakover.

– Jeg har absolutt tro på at vi kan ta nye poeng, sier han.

Kampen sendes på sb.no klokken 18 søndag.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.