Utepilsen er reddet

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Natt til onsdag 1. juni ble NHO Mat og Drikke og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) enige om en skisse til løsning fra riksmekleren. Dermed blir det ikke streik i bryggeriene og drikkevareprodusentene.

DEL

Meklingen mellom Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) og NHO Mat og Drikke har ført frem til en avtale som er i tråd med rammen av resultatet fra frontfaget.

– Vi er selvsagt fornøyd med at det ikke blir streik i bryggeriene og drikkevareprodusentene. For NHO Mat og Drikke har strukturen på minstelønnsregulering vært det mest krevende i dette oppgjøret, sier administrerende direktør i NHO Mat og Drikke, Petter Haas Brubakk.

LES OGSÅ: Fortsatt fare for bryggeristreik

Partene er nå enige om å sette ned et utvalg som skal arbeide med å kartlegge måten minstelønnen beregnes på frem mot neste tariffoppgjør i 2018. I denne perioden skal ikke noen ansatt oppleve nedgang i sin lønn, selv om lønnsutviklingen i mat- og drikkeindustrien utvikler seg i negativ retning.

Partene er også enige om å øke fagbrevtillegget med kr 1,- pr time samt å øke ansiennitetstillegget for ansatte med over 5 års fartstid med kr 0,50 pr time.

LES OGSÅ: Park Hotel-kokk: – Streiken kom som et sjokk

Kravet fra NHO Mat og Drikke om en utvidelse av normalarbeidsdagen har også vært et krevende tema. 
- Vi mener fortsatt at det nødvendig å gjøre arbeidstidsbestemmelsene mer fleksible, men må dessverre konstatere at det ikke var mulig å få gjennomslag for dette i denne omgang, sier Brubakk.

– Samlet sett mener vi at har kommet frem til et godt resultat. Nå blir det opp til den enkelte bedrift å gjennomføre de lokale forhandlingene innen rammen av de fire kriteriene, økonomi, produktivitet, fremtidsutsikter og konkurransekraft, avslutter Brubakk.

Artikkeltags