Gå til sidens hovedinnhold

Flere tusen uten strøm, advarer mot strømførende ledninger på bakken

Artikkelen er over 3 år gammel

Skagerak Energi sliter i flere områder.

(Tønsbergs Blad)

Flere tusen strømabonnenter i Vestfold har blitt rammet i løpet av tirsdagen. Antallet har – og vil fortsatt – variere fra time til time, avhengig av når feilene blir ordnet, og når nye oppstår.

Ved 22.00-tiden er langt over tusen fortsatt uten strøm, ifølge Skagerak Energis eget kart over strømbortfall.

Slik ser det ut i de ulike kommunene klokka 22.00:

Holmestrand: 2

Horten: 23

Sandefjord (inkludert Stokke og Andebu): 33

Larvik: 13

Lardal: 1021

Kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes i Skagerak Energi sier at hovedårsaken til strømbruddene er at våt snø legger seg på trær, som knekker over ledningene.

Livsfarlige ledninger

– Flere steder har ledninger røket av, og falt på bakken, sier Omnes, som advarer publikum om å nærme seg ledninger som ligger på bakken. Disse kan være strømførende, og dermed livsfarlige.

Skagerak Energi har alle tilgjengelige mannskaper ute for å rydde og gi kundene strømmen tilbake, lover kommunikasjonssjefen i selskapet som har ansvaret for å gi folk og bedrifter i Vestfold elektrisk kraft i kontakten.

Det er også satt inn tre helikopter, som går i luften så snart forholdene gjør det mulig. Skagerak Energi opplyser at det blir sendt ut oppdatert informasjon klokken 12.00 tirsdag.

Informasjonssjef Ruhne Nilssen i Skagerak Energi anbefaler strømløse å fyre med ved eller andre varmekilder, tenne et stearinlys og sende en varm tanke til alle mannskapene som bakser seg gjennom snøen for å rette feilene.

– De sliter på motorsager og annet tungt utstyr, og det er tungt å bevege seg ute i terrenget når været er slik, sier Nilssen, som ikke utelukker at tallet på strømløse vil gå opp og ned, etter som nye feil oppstår i uværet, for så å bli fikset.

Saken blir oppdatert.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.