Gå til sidens hovedinnhold

Substans og arroganse

«Det er fint at Vernegg engasjerer seg i utviklingen i Sandefjord, men det er å håpe at engasjementet og kommentarene baserer seg på faktum og realiteter og ikke på et par frustrerte representanters uttalelser i SB,» skriver Høyres gruppeleder i bystyret, Tor Steinar Mathiassen i et svar på mitt innlegg.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Smak på setningen. Hva sier den?

At det er fint at man engasjerer seg i utviklingen i Sandefjord forutsatt at det skjer på Mathiassens premisser? Er det det han sier?

At et engasjementet for å være fint må basere seg på gruppelederens «faktum og realiteter og ikke på et par frustrerte representanters uttalelser i SB.»

LES SAKEN HER: V- og Ap-politikere fikk høyrerefs for ytringer om Seeberg-ansettelsen. – Knebling av opposisjonen et mønster i denne kommunen.

Det sies at det var en danskekonge som hver morgen med stor ærbødighet bukket foran sitt eget speilbilde og hilste: «Deres Majestet.» Med stor M i majesteten.

Jeg kan betrygge Tor Steinar Mathiassen med at jeg har levet en stor del av mitt liv i både åpne og lukkede møter, og jeg kan en del om håndteringen av opplysninger i slike sammenhenger. Men jeg tar belæringen hans til etterretning.

Er det et problem å definere grensene, løser man gjerne det internt uten å rasle med straffeloven. Det kommer kanskje en smule an på omgangstonen man velger.

Folk flest er nå jo en gang fornuftige, og behandler man dem på en dannet og respektfull måte, løser man gjerne sakene i fordragelighet.

Rasling med straff og personkarakteristikker tyr man gjerne til når man har gitt tapt på å skape orden og fordragelighet i eget hus. Det er ikke alltid at den eller de andre har skylden.

Man skal altså bare riste på hodet av det Mathiassen kaller «et par frustrerte representanters uttalelser i SB».

Frustrerte representanter og rasling med tre års fengsel, jeg synes tonen forteller mer om forfatteren selv enn de frustrerte og avisen.

Hørte jeg: «Kan ikke høre på henne, hun er bare en simpel velger?»

Kanskje Sandefjords Blads redaktør Steinar Ulrichsen har et ørlite poeng når han skriver:

«For det hører ikke hjemme i et levende lokaldemokrati at det blir krevd taushet, at saker blir tiet i hjel eller at det blir truet med fengsel når noen som har et annet syn på viktige saker, åpner munnen.»

LES HVA HAN SKRIVER HER: Hvor mye er det plass til under teppet i rådhuset?

LES HVA RÅDMANNEN SKRIVER HER: Ja til kritikk med adresse

Kommentarer til denne saken