Koret ble behørig presentert som koret fra Sandefjord og Norge og var det eneste kor fra Skandinavia i den årlige adventskonsertserie «International advents Singing» som går over 12 dager. Bakgrunnen var et besøk koret gjorde i Østerrike i 2016 hvor et medlem fra Sangverein i Wien hørte koret og sørget for en invitasjon til denne adventskonserten.

Koret bidro med et bredt repertoar med tradisjonelle sanger fra Norge samt julesanger. For øvrig det samme repertoar som koret hadde på sine 2 adventskonserter i Sandefjord. Stor respons fra publikum fikk koret da solist Åge Kjær framførte «Den Hellige Stad» sammen med koret. Det var tilløp til hurrarop og trampeklapp. Etter konserten fikk koret ros av en representant fra Kulturrådet i Wien og uventet betaling for opptreden.

Koret ga også en konsert i en forstadskirke til Wien. Her var responsen enda større da publikum reiste seg og klappet for en fin framførelse.

Sangforeningen følte seg beæret av å bli invitert og tilfreds med å ha gitt Wien en konsert de meget tydelig har satt pris på. Koret følte at publikum satte pris på valget av sanger, både pene julesanger og de mer kraftfulle nordiske sanger hvor koret viste til fulle det potensial det har. Det var også det en meget fornøyd dirigent Harald Stickler og repetitør Jon Sverre Riis ga uttrykk for. Koret selv føler at disse konsertene har vært noe av det største og flotteste sangforeningen har deltatt i. Samtidig er det stort å være ambassadører for både Sandefjord og Norge.

Korets 36 turnémedlemmer med følge fikk også anledning til å se Wiens severdigheter og førjulsmarkeder på de 4 dagene oppholdet varte. I tillegg besøkte koret et cistercienserkloster i Wienerwald som hadde marked kun denne dagen i året. Her ble koret bedt om å avsynge etter bønnemøtet i kirken, hvilket høstet stor applaus blant turister, munker og andre kirkegjengere. Dette klosteret har vært aktiv i 886 år men allikevel moderne. Bl.a. har de utgitt en CD med en sang som heter «Chants» og som har vært med i en internasjonal hitparade.

Neste anledning til å høre Sandefjords Sangforening blir i Ekeberg nyttårsaften kl. 16.00 i forbindelse med den tradisjonelle minnegudstjeneste.