Søndag kommer russen på din dør med bøssa i hånda

INNSAMLING: Russen skal samle inn penger under aksjonen Krafttak mot kreft. f.v: Aksjonsleder Amalia Ibsen (18), Ronja Henriksen (19) og Marte Tenden Karlsen (19) er klare for å banke på dører.

INNSAMLING: Russen skal samle inn penger under aksjonen Krafttak mot kreft. f.v: Aksjonsleder Amalia Ibsen (18), Ronja Henriksen (19) og Marte Tenden Karlsen (19) er klare for å banke på dører. Foto:

Russen skal samle inn penger til kreftsaken. Søndag 17. mars arrangerer kreftforeningen den årlige innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft, som vanlig får de hjelp av elevene på SVGS.

DEL

– I år har vi invitert alle elevene på skolen og ikke bare russ til å bli med på årets innsamlingsaksjon. Dette gjør vi siden tet er et så sårbart tema. Alle kjenner noen som er berørt av kreft på en eller annen måte, sier aksjonsleder Amalie Ibsen på Sandefjord videregående.

I dag overlever syv av ti nordmenn kreft, men bak statistikken skjuler det seg store forskjeller. Det er fremdeles flere kreftformer som svært få overlever. Lungekreft og bukspyttkjertelkreft er blant disse. To av ti overlever lungekreft og færre enn én av ti overlever bukspyttkjertelkreft.

– Det er mye engasjement og russen får også en offisiell russeknute, en minibøsse til å henge i lua hvis de blir med på aksjonen. Årets viktigste knute, sier Amalie Ibsen, som selv er russ i år.

Kreftforeningen ønsker med årets Krafttak mot kreft å endre denne alvorlige situasjonen. Midlene som samles inn skal gå til kreftforskning for å bidra til at flere overlever, og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende.

Vil du gi et bidrag til årets aksjon, så er det flere måter å gjøre det på:

  • Gi en gave på SMS: Send kodeord GAVE til 2277. Da gir du 200 kroner, som blir belastet telefonregningen din.
  • Vipps til 421038, så sender du direkte til Sandefjords innsamling.
  • Gi en gave til kontonummer 1503.07.66056
  • Betalingsskjema på Kreftforeningens nettsider.

Artikkeltags