Sykehuset åpner for enda flere pasienter, men advarer: – Dette er fortsatt svært viktig

MER NORMALT: Det blir mer normale tilstander på Sykehuset i Vestfold i ukene fremover, men de er fortsatt forberedt på den virkelige koronakrisen som er ventet å komme senere i år.

MER NORMALT: Det blir mer normale tilstander på Sykehuset i Vestfold i ukene fremover, men de er fortsatt forberedt på den virkelige koronakrisen som er ventet å komme senere i år. Foto:

De neste ukene blir det flere konsultasjoner, operasjoner og behandlinger på Sykehuset i Vestfold. Men koronakrisen er langt fra over.

DEL

(Tønsbergs Blad) For de siste prognosene fra Folkehelseinstituttet viser at antall smittede vil øke om noen uker. Toppen ventes å komme i oktober eller november.

Sykehuset forbereder seg derfor på mange innlagte pasienter med koronavirus. Rundt 200 samtidig. Mange på intensivavdeling og på respirator.

Samtidig skal Sykehuset i Vestfold ha mer normalt drift fremover, noe som betyr flere konsultasjoner, operasjoner og behandlinger. Også innen psykisk helsevern og rusbehandling blir det tilnærmet normalt aktivitet.

– Det er fortsatt svært viktig at pasienter ikke møter til time dersom de har tegn på luftveisinfeksjon og at de overholder gode smittevernrutiner som håndvask og sosial distansering. Ta kontakt med aktuell avdeling dersom du er i tvil, sier fagdirektør Jon Anders Takvam i en pressemelding.

LES OGSÅ: En nesten normal lørdag i byen

Får innkallelse

Hvordan de forskjellige klinikkene vil løse driften fremover, varierer.

– Det er derfor vanskelig å gi ut generell og helt nøyaktig informasjon om hvordan dette vil foregå, utover at de pasienter vi nå etter gjennomgang av søknader/lister kan tilby time, vil få innkalling, sier Takvam.

Til tross for at den planlagte aktiviteten økes, vil det fortsatt ikke kunne forventes helt normal aktivitet ved Sykehuset i Vestfold.

– Vi vil imidlertid utvide åpningstider ved poliklinikkene der vi har mulighet for det, samt øke aktivitet i Larvik for ortopedi for å styrke kapasitet, sier fagdirektøren.

LES OGSÅ: Her var det smekkfullt fredag: – Folk har vært inne lenge, da er det godt å komme ut

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken