Nå er det offisielt: Sykkel-NM arrangeres i Sandefjord i juni 2018

Rune Steinsvik i Sandefjord sykleklubb er svært fornøyd med at klubben har fått NM i juni 2018.

Rune Steinsvik i Sandefjord sykleklubb er svært fornøyd med at klubben har fått NM i juni 2018. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det som trolig blir tidenes medie- og idrettsbegivenhet i Sandefjord, skjer mellom 17–24. juni 2018. Da skal Sandefjord sykleklubb arrangere NM i fellesstart, lagtempo og tempo over en hel uke.

DEL

Det har vært en uoffisiell «hemmelighet» den siste tida, men onsdag ble det formelt klart at Sandefjord er tildelt mesterskapet i 2018.

– NM vil sette Sandefjord på kartet, og det vil få stor oppmerksomhet i alle medier. Sykkelsport er en stor og publikumsvennlig idrett, sier Rune Steinsvik i sykleklubben.

Det har vært fullt i Sandefjords gater når Sandefjord Grand Prix har vært arrangert, like etter Tour de France hvert år.

– Ettersom løpene vil foregå i Sandefjords gater, ser jeg ikke  bort fra at det fort kan bli 10-15.000 tilskuere – eller enda flere – som vil følge de forskjellige rittene, sier Steinsvik.

Det kommer 500–600 aktive ryttere til byen, med flere storstjerner i spissen. De skal være her i en uke. I tillegg kommer busser og et omfattende støtteapparat, rundt 500–600 personer. I tillegg vil det komme mange personer fra media. Rittene vil bli fulgt i sin helhet, noe som vil gi Sandefjord og omegn mye god reklame.

– Det blir en voldsom mobilisering for Sandefjord sykleklubb. Men det skal vi klare, sier Rune Steinsvik.

Vi vil oppdatere denne saken.

Artikkeltags