Nå er det offisielt: Sykkel-NM arrangeres i Sandefjord i juni 2018

Rune Steinsvik i Sandefjord sykleklubb er svært fornøyd med at klubben har fått NM i juni 2018.

Rune Steinsvik i Sandefjord sykleklubb er svært fornøyd med at klubben har fått NM i juni 2018. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det som trolig blir tidenes medie- og idrettsbegivenhet i Sandefjord, skjer mellom 17–24. juni 2018. Da skal Sandefjord sykleklubb arrangere NM i fellesstart, lagtempo og tempo over en hel uke.

DEL

Det har vært en uoffisiell «hemmelighet» den siste tida, men onsdag ble det formelt klart at Sandefjord er tildelt mesterskapet i 2018.

– NM vil sette Sandefjord på kartet, og det vil få stor oppmerksomhet i alle medier. Sykkelsport er en stor og publikumsvennlig idrett, sier Rune Steinsvik i sykleklubben.

Det har vært fullt i Sandefjords gater når Sandefjord Grand Prix har vært arrangert, like etter Tour de France hvert år.

– Ettersom løpene vil foregå i Sandefjords gater, ser jeg ikke  bort fra at det fort kan bli 10-15.000 tilskuere – eller enda flere – som vil følge de forskjellige rittene, sier Steinsvik.

Det kommer 500–600 aktive ryttere til byen, med flere storstjerner i spissen. De skal være her i en uke. I tillegg kommer busser og et omfattende støtteapparat, rundt 500–600 personer. I tillegg vil det komme mange personer fra media. Rittene vil bli fulgt i sin helhet, noe som vil gi Sandefjord og omegn mye god reklame.

– Det blir en voldsom mobilisering for Sandefjord sykleklubb. Men det skal vi klare, sier Rune Steinsvik.

Vi vil oppdatere denne saken.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.