Tour of Norway går over seks etapper. Den fjerde etappen starter 31. mai i Arendal, og har målgang i Sandefjord.

– Vi inngikk nylig en avtale med arrangørene av Tour of Norway, om overnatting i Melsomvik. De var på besøk og omvisning hos oss for å sjekke fasilitetene, forteller sales manager Kjell Rune Pedersen i OCC.

I Melsomvik en natt

Tour of Norway skal bo på OCC mellom 31. mai og 1. juni – én natt. Det er bestilt plass til 500 personer – utøvere og crew.

– Arrangørene fortalte at det ikke skjer ofte at man kan booke plass til alle de 21 lagene og de 500 personene som følger mesterskapet, under ett tak på samme sted. De likte det de så. Andre steder har de blitt nødt til å booke flere steder. OCC har mange leilighetshoteller, vi har gode parkeringsmuligheter og all logistikk er lett å koordinere her, sier Pedersen.

Han er ansvarlig for å få flest mulig arrangementer til Melsomvik.

– Trenger mye plass

– Tour of Norway trenger mye plass. Alle 21 lag stiller med egne busser og servicekjøretøyer. Store deler av verdenseliten er meldt, og det vil bli mange store navn i Tour of Norway, sier Pedersen.

Mange medier følger også Tour of Norway.

– Arrangørene har fortalt at det blir rundt 80 TV-stasjoner som skal følge rittet, sier han.

Mange sykkelkjendiser

– Kommer det mange sykkelkjendiser til Melsomvik 31. mai?

– Mange av de store kanonene kommer, men vi vet ikke hvem. Vi har ikke fått navnelister ennå. Men kjendisfaktoren blir nok høy, smiler Pedersen.

Hvis man er nysgjerrig på å møte en sykkelkjendis, og kanskje skaffe seg en autograf eller to, så vil ikke OCC stenge publikum ute fra området.

Åpent for publikum

– Her blir det åpent for ferdsel for alle, som vanlig. Så får man selv bestemme om man vil ta en tur, for om mulig å se en sykkelkjendis, sier Pedersen.

Han forteller at OCC samarbeidet med Rune Steinsvik under sykkel-NM i Sandefjord i fjor. Da bodde en del av de norske lagene på OCC under mesterskapet.

Slik går Tour of Norway

  • 1. etappe: Stavanger-Egersund, 168.5 km, 28. mai.
  • 2. etappe: Kvinesdal-Mandal, 174 km, 29. mai.
  • 3. etappe: Lyngdal-Kristiansand, 180 km, 30. mai.
  • 4. etappe: Arendal-Sandefjord, 224 km 31. mai.
  • 5. etappe: Skien-Drammen, 159 km, 1. juni
  • 6. etappe: Gran Hadeland-Hønefoss, 175 km, 2. juni
  • Les mer om Tour of Norway og løypene her: https://tourofnorway.no/ og https://www.procycling.no/tour-of-norway-2019/