Da var det igjen duket for en sommer i herlige Sandefjord by! Og like selvfølgelig som allmennheten inntar Kokeriet for noen øl, køen på Vinmonopolet øker, prisene på Br. Berggren når nye høyder, servicen hos Geir Skeie er like begredelig som forrige gang og kaos i Kilgata er et faktum, så er parkeringsvaktene på plass.

Ikke at de ligger på latsida vinterstid, men de popper liksom opp fra alle kanter nå på sommeren. Makan til innsats av disse fulltids-, deltids-, korttids-, vikartids-, sommertidsansatte skal det letes lenge etter. Og de er sylskarpe!

Og jaggu er matematikken fra barneskolen intakt. Her er ingen slingringsmonn. Biler parkert 4,98 meter, millimetermålt fra der hjørnet slutter, premieres med en bot på 600 kroner. Husk: Regelverket sier 5,00 meter, og forståelse er ikke en del av opplæringen.

Gratis parkering i 1 time kan ikke utvides med 1 time og 20 sekunder. Da er parkeringsvakten på plass, som troll av eske.

En annen ting er soneparkering. Snev av åndsfraværenhet fra en beboer er utilgivelig hvis resultatet blir «ikke synlig parkeringskort» plassert på dashbordet. Heia Sandefjord kommune!

Vi lever da i 2022, og med snev av smidighet kunne dette vært unngått med en app som raskt og presist avslørte om dette bilnummeret hadde innbetalt avgiften for md./året eller ikke. Jeg minner om at det er lov å gi forstanden en sjanse.

Men det jeg egentlig lurer på, er hva kommunen gjør med alle disse pengene som håves inn på dette litt usmakelige viset. Tenk om kommunen kunne vist samme interesse og engasjement ved å bygge fortau i Veløyveien og Vesterøyveien fra Buer skole og utover mot Vøra.

Fortsettelse følger …