Søndag ettermiddag startet sesongen for Guttane med en overbevisende 4-1-seier over Odds ballklubb i den forsinkede cuprunden. Det var lagets første seier over eliteseriemotstand siden i fjor sommer.

Et spennende element før kampen var hvilket lag Ødegaard og Tegström kom til å stille med. En rekke profiler har forsvunnet ut dørene, og en rekke har kommet inn.

Et annet spenningsmoment var hvilken spiller som skulle bære kapteinsbindet. I fjor ble det båret av flere ulike spillere, blant annet Singh, Haakenstad, Storevik og Moen Foss. Kapteinen denne kvelden ble Jesper Taaje, som ikke vil si om det blir flere kamper med armbindet på.

– Det må du nesten spørre Hansi om. Vi håper Sander (Moen Foss) kommer tilbake. Han er kapteinen. Men 100 prosent uttelling som vikar er deilig, sier han.

SF-treneren vil ikke si så mye om årets kapteinsteam, annet enn å gjenta at de tar det til seriestart.

– Men det er ikke helt usannsynlig at Jesper blir en del av det teamet.

Nytt, men samspilt forsvar

Forsvarsfireren mot Odd besto av Fredrik Pålerud og Vetle Walle Egeli på backene, og Jesper Taaje i midten sammen med Fredrik Berglie. Men til tross for en ny firer, så det solid ut denne søndagen.

– Det var en ny forsvarsfirer, men vi har fått inn mer kontinuitet i treningsgruppa i vinter, så vi har fått gode relasjoner. Vi har fått spilt mye sammen, og det tror jeg er viktig, sier Taaje.


Og de fire bak hadde full kontroll på fylkesrivalen denne kvelden, med ett unntak. Ti minutter før full tid reduserte Conrad Wallem etter flott angrepsspill.

– Det var litt surt at nullen røk, men skyldes rett og slett at jeg og Berglie ikke ville lage straffe og ta med oss et gult kort. Men det var bra spill av Odd på det målet.

– Blir å regne med

For Taaje viste kampen mot Odd at SF har noe å gjøre i Eliteserien. Hvert år tippes laget stort sett i bunnen av tabellen.

– Jeg syns vi viser at vi blir å regne med i år også. Vi gjør alt etter planen, og lykkes godt med det høye presset vår. Bakover har vi også god kontroll. Vi slapp ikke til så mye som vi gjorde noen ganger i fjor, sier han.