Det er en litt trist rekord, men den var ikke uventet.

Gavecontaineren som sto i glassgården på Hvaltorvet ble fylt helt fram til 18. desember. Så aksjonens frivillige hadde ikke mye tid på seg til å få resten klart og på plass.

– Fredag 18. desember så vi over mangler og kjøpte resten, slik at alle skulle få gaver, sa Else-Gro Andersen i forbindelse med en etterlysning av over 100 gaver rett før fristen.

Gavene ble levert ut fortløpende etter hvert som de ble ferdige. I år var det fortsatt en stor overvekt av ønsker som vinterjakker, ulltøy, votter og vintersko. Hettegensere, tegne og malersaker og Lego kom det også inn flere ønsker på.

LES OGSÅ: Etterlyser over 100 gaver

Takk, takk og takk

I etterkant av julegaveaksjonen, som nå er gjennomført for sjette gang, takker aksjonen alltid.

– Tusen takk for alle bidrag i 2022. Takk til deg som trakk et kort fra juletrærne på Hvaltorvet og kjøpte en gave, takk til deg som vipset ditt bidrag og takk til alle foreninger, bedrifter og enkeltpersoner for rause donasjoner!

– Takk til flittige damer som leverte mye flott strikketøy. Dette gjorde at 1.220 barn fikk flotte gaver og 150 familier, som virkelig trengte det, fikk gavekort på mat.

Julegaveaksjonen til Sandefjord Røde kors

De frivillige i Røde kors' julegaveaksjon har hjulpet mange:

  • I 2017: 300 barn fikk gaver
  • I 2018: 406 barn fikk gaver
  • I 2019: 485 barn fikk gaver
  • I 2020: 730 barn fikk gaver
  • I 2021: 947 barn fikk gaver
  • I 2022: 1.220 barn fikk gaver

KILDER: SB og julegaveaksjonen

Nytt av året, mer hjelp

I år har julegaveaksjonen flyttet inn i nye lokaler, da rommene de brukte i Røde Kors-huset ble for små. Da gavene ble hentet fra lokalet i sentrum delte julegaveaksjonen også ut brukt tøy, sko og utstyr samt at alle barna som var med fikk ta med seg en leke, et spill eller et kosedyr.

Røde Kors har hatt samarbeid med blant annet NAV og barnevern, som igjen har oppfordret familiene til å søke på julegavehjelp.

Og med rekordmange henvendelser har det også vært rekord i givere.

– Det har vært en helt fantastisk giverglede i år, fortalte Andersen før jul.

I tillegg til velvilje og gode ord underveis dukket denne meldingen opp fra en forelder i forbindelse med julefeiringen:

«Takk for flotte gaver, dere gir oss tro på mirakler».

LES OGSÅ: Julegaveønskene strømmer inn: – Det går mot en trist rekord i Sandefjord