Er Klara klok? Peder Kjør, Catrin Sagen, Sissel Gran og Frode Thuen, ÆR forlag, 2021

Mange har nok hørt om den kjente ukebladspalten Klara Klok, hvor hun svarer på personlige spørsmål fra leserne. I denne boken har man samlet over 70 år gamle spørsmål og svar fra spaltene, og latt dagens psykologer bryne seg på disse. Dette byr på mange ulike diskusjoner om temaene kjærlighet og familieliv, og det er interessant å se om Klara Klok sine svar har tålt tidens tann. Psykologene lar seg i alle fall både forundre og overraske av Klara Klok sine svar, på godt og vondt.

Vinternoveller, Ingvild Hedemann Rishøi, Gyldendal, 2014

Dette er en novellesamling av forfatteren bak den kritikerroste romanen «Stargate. En julefortelling». Her møter vi en alenemor som sliter økonomisk, en far som nettopp er kommet ut av fengsel, og ei ung jente som må ta vare på sine to små søsken. Alle tre befinner seg i vanskelige livssituasjoner og kjenner seg sårbare og alene. De strekker liksom ikke til. Som leser blir jeg dratt inn i deres verden, og det er gripende å se hvor fulle av kjærlighet, styrke og mot de alle er til tross for motgangen de opplever.

Arkivarens testamente, Helga Hjorth, Gloria Forlag, 2019

Nora jobber i Arkivet hvor hun har et nært forhold til sin eldre kollega, arkivar Gudmund Gravdal. Når Gudmund en dag går bort mottar Nora et mystisk brev fra ham. Innholdet snur opp ned på alt hun trodde hun visste om seg selv. Gudmund ber henne dessuten om å brenne en eske som er gjemt i Arkivet, uten å se på innholdet. Gjør hun det vil hun arve ham. Men hva er det i disse eskene som han mener ikke tåler dagens lys? Nora befinner plutselig seg i et etisk dilemma, som skal vise seg å bli langt mer komplisert enn hun først tror.

Flere boktips finner du her.