Alle kan bli med i teater og organisasjoner, sånn er det ikke i i alle idretter

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Teater og organisasjoner er viktig for meg som person og alle andre som er involvert. Det at du kan bli med på teater eller en organisasjon, er viktig. For uansett hvor gammel du er, hvordan du ser ut eller om du er fra en annen religion spiller ingen rolle, alle skal med. Alle kan være med og føle seg bra, uansett hvor stor forskjell det er av erfaring som de forskjellige har. For sånn er det ikke i alle idretter, der kun de beste blir tatt ut på laget hver gang og du må forholde deg til den samme aldersgruppen nesten hele tiden.

DEL

MeningerDa er miljøet i gruppen helt annerledes, istedenfor at det er forskjell på alderen og du blir kjent med nye mennesker fra forskjellige steder i byen eller nærmiljøet, og det er sunt. For det er ikke alle som er gode eller flinke nok til akkurat den tingen de liker å holde på med, så de kommer aldri med på «hovedlaget».

Så hvis dette skjer gjentatte ganger, så begynner de å føle seg utenfor gruppen og kanskje slutter på laget, for de føler at de ikke er gode nok.

Dette var grunnen til at jeg sluttet med fotball i niende klasse, og jeg ville fortsette, men jeg følte at jeg rett og slett ikke var god nok for laget. For når du kommer til en viss alder, så blir du kanskje interessert i andre ting, og kanskje det var tilfelle for meg, for da hadde jeg begynt med teater, og kanskje det tok overhånd.

For den dag i dag, nesten fem år etter at jeg begynte med teater, så holder jeg fortsatt på med det, og jeg er minst like interessert i fotball som da jeg var aktiv. Men teater har en spesiell plass i hjertet etter at det har åpnet nye veier i livet som jeg aldri trodde skulle være der, og det har satt store spor også. For da Høyre og FrP ble valgt i regjering for fire nye år, ble jeg saftig bitter og tenkte at dette kunne jo ikke bli bra, ettersom de i flere år har kuttet i pengestøtte til frivillige kulturelle tiltak.

Marius Alstadsæter

Marius Alstadsæter

Jeg må si at jeg ble enda mer skuffet over statsbudsjettet når de går inn i valgkampen med å si at de skal legge til rette for bedre aktivitet og deltagelse på fritiden. Da hjelper det ikke at når dere først legger pengene på bordet, så foreslår dere å kutte støtten til læring i frivilligheten med 28 millioner kroner. Med dette kuttet vil det bli betydelig vanskeligere å inkludere flere i barne- og ungdomsorganisasjoner i Norge, og kanskje ikke alle dermed kan være med.

Jeg går selv på teater som sagt, og med dette kuttet kan ikke vi i Sandefjord holde på med store årlige oppsetninger med 140 skuespillere foran scenen, og minst like mange bak. Da må det trappes ned på dette. For det bringer glede til alle som er med, og ikke minst alle som ser på at vi holder på med noe sånt. Dette gjør vondt for meg og alle andre som er berørt av dette, for det vil jo si at hver enkelt person må punge ut mer hvis de vil være med i en organisasjon som kanskje ikke kostet noe før eller ikke kostet så mye, men gjør det nå. Da mister vi flere barn og unge som kanskje ikke liker idrett, eller bare vil gjøre det for gøy, og det kan ødelegge muligheter for flere tusener av barn. Fordi uansett åssen økonomi familien din har, så skal alle få være med, og det var også noe regjeringen ville. Så da spør jeg: Hvordan kan alle bli inkludert hvis dere så velger å kutte i støtte til læring i frivillighet med 28 millioner kroner? Etter hva jeg tenker da, så kan ikke alle bli inkludert, hvis de vil det, og dermed ryker dere allerede på noe som dere har lovet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags