Gå til sidens hovedinnhold

De første iPhone 7-testene er klare – her er dommen

Artikkelen er over 4 år gammel

«Verden er ikke klar for iPhone 7».

(Tønsbergs Blad)

På fredag er det salgsstart på Apples nye generasjon mobiltelefoner, og noen utvalgte amerikanske medier har allerede hatt telefonen til test en ukes tid.

Tilbakemeldingene fra anmelderne går fra å være relativt lunkne til ganske begeistret, skriver Side3.

Ikke overraskende er det tre ting som det blir lagt veldig mye fokus på: Mangelen på hodetelefonkontakt, det nye dobbelkameraet på Plus-versjonen som gir deg 2X zoom – samt at hjemknappen nå ikke lenger beveger seg fysisk.

LES OGSÅ: De 10 viktigste nyhetene i iOS 10

HODETELEFON-SPLITTELSE

Hodetelefonkontakten er det som splitter anmelderne mest. Mashables anmelder er rett fram begeistret, og bryr seg ikke om ulempene.

– Plages jeg av mangelen på 3,5 mm minijack? Nei. Begge telefonene leveres med Lightning-ørepropper og en dongel uten tillegg i prisen. Jeg har ingen klager.

TechCrunch er langt mer tilbakeholdne.

– Telefonen har ikke hodetelefonutgang, og det kommer til å gjøre mange irriterte. Hvis Apple tar feil, og folk avviser de nye iPhone-modellene på grunn av mangelen på utgangen, så kommer den trådløse fremtiden til å møte en veisperring.

The Verge mener at det knapt er et pent ord å si om endringen, og at det bare fører til at man må bruke overganger som tar ekstra plass og som man mister.

Ars Technica mener at fjerningen av hodetelefonutgangen i seg selv kan være en god nok grunn til å ikke kjøpe telefonen, og at det er et betydelig problem med telefonen. Kanskje først og fremst fordi det er altfor dårlige trådløse alternativer. De mener fjerningen eventuelt først burde kommet om et par år.

KAMERAET FÅR MASSE SKRYT – STORT SETT

Det nye kameraet i den vanlige iPhone 7 fremheves av de fleste som på linje med det som sitter i Samsung Galaxy S7. Kanskje litt bedre i godt lys, men ikke fullt så godt i dårlig lys.

Det oppgraderte Facetime-kameraet får relativt lite oppmerksomhet, men testbildene viser at det er en anelse skarpere enn den versjonen som finnes i iPhone 6S.

LES OGSÅ: Nordisk undersøkelse: iPhone dårligst å snakke i

Det er det nye 2X-kameraet, som bare finnes i Plus-versjonen, som igjen splitter anmelderne. Kameraet gir deg optisk zoom, og mellom 1X og 2X bruker mobilen faktisk begge kameraene for å sette sammen et optimalt bilde.

– Hvis du ikke har imot en større telefon, ville jeg gått for Plus-utgaven. 2X-kameraet er fantastisk (awesome) og du vil takke meg hver eneste gang du er på en konsert og sitter langt unna, skiver Mashable.

TechCrunch er langt på vei enige, men litt skeptiske til at optisk bildestabilisering kun fungerer på vidvinkelbildene.

Ars Technica irriterer seg over at optikken på 2X-kameraet rett og slett er dårligere enn vidvinkelkameraet.

The Verge er derimot svært skuffet over at Apple ved lansering ikke støtter avanserte funksjoner for dybdeskarphet, slik blant annet Huawei har på sine topputgave. De mener det rett og slett fremstår uferdig.

LES OGSÅ: Joakim kjøpte mobil for konfirmasjonspengene – fikk hullemaskin!

HJEM-KNAPPEN SPLITTER OGSÅ

Heller ikke den nye hjem-knappen med vibreringstilbakemelding (Taptic Engine) får noen unison god tilbakemelding.

Noen mener at dette er et solid skritt i rett retning, og at en av de største slitedelene på iPhone nå byttes ut til noe bedre. TechCrunch påpeker at vibrasjonen er klar og tydelig, og at den fungerer helt etter intensjonen.

Andre mener derimot at den bare er rar.

GENERELT MYE SKRYT

Anmelderne flest er derimot veldig fornøyde med den nye skjermen som har fått bedre farger, det faktum at telefonen nå faktisk tåler å falle i vann, at batteriet er bedre – og at den fremstår som rask.

Det beskrives også at batteriet holder litt bedre enn før.

Den gjennomgående tilbakemeldingen er at iPhone 7 – tross alt – er en hyggelig oppgradering på de fleste områder og ender opp med at det er den beste iPhone på markedet.

TechCrunch er riktig nok skeptisk til den nye versjonen i pianolakk, og melder at telefonen raskt får stygge riper.

LES OGSÅ: Mens tyvene vandret av gårde med telefonen, kunne eieren spore dem og veilede politiet

FOR TIDLIG UTE?

The Verge har samtidig hengt seg opp i en ting: Ryktene har i lang tid gått om at Apple egentlig hadde håpet på en total fornyelse av iPhone i år, men at de ikke rakk alle sine planer innen fristen. Det forventes derfor at en iPhone 8 vil komme allerede neste år.

Testerne mener at telefonen som er levert i år fremstår som en litt uferdig prototyp av hva Apple ønsket.

– Mens jeg har brukt iPhone 7, har jeg hele tiden følt at jeg har brukt en prototyp av neste åres telefon forkledd som en iPhone 6. Alle de store satsingene på fremtiden er virkelig spennende, men her i nuet hvor jeg bruker iPhone 7 i et deksel, så oppleves telefonen som en iPhone 6S med en rarere hjem-knapp og flere adaptere.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.