Tesla slår alle rekorder i Norge

Tesla åpnet for Model 3-reserveringer i mars 2016. Her vises bilen for første gang i Norge i desember 2018. Foto: Morten Abrahamsen / NTB scanpix

Tesla åpnet for Model 3-reserveringer i mars 2016. Her vises bilen for første gang i Norge i desember 2018. Foto: Morten Abrahamsen / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Aldri tidligere har noen bilmodell blitt levert i et så høyt antall i Norge som Tesla Model 3 ble i mars.

DEL

(Tønsbergs Blad) I mars ble det levert ut 5.315 nye Tesla Model 3, ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken. Det er ny leveringsrekord for én måned i Norge, med solid margin.

Den knuser Nissan Leafs 2.172 fra mars i fjor. For øvrig ble nummer to på statistikken for mars 2019 Volkswagen Golf, med 979 biler.

Utleveres på Varemessen

Kommunikasjonssjef hos Tesla i Norge, Even Sandvold Roland, sier de har øvd på dette i lang tid og skryter av Tesla-medarbeiderne.

– Det har vært en fabelaktig innsats av organisasjonen i Norge.

Han forteller at de har brukt deler av Varemessen på Lillestrøm som utleverings-hub til kundene i Oslo og omegn, mens de lokale butikkene har vært brukt ellers i landet.

– Det har vært en spesiell situasjon. Mange har stått på reservasjonslisten siden mars 2016, og det har vært viktig for oss å betjene kundene kjapt.

Rimeligere om et halvt år

Tesla begynte med kundeleveringer av Model 3 i februar.

Roland sier de nå har levert unna slik at de som har bestilt de tilgjengelig utgavene av Model 3, skal hå fått sin bil, og at en ny bestilling i dag betyr levering i mai.

De som fortsatt venter, er kundene som ønsker de rimeligere utgavene. Roland referer her til en Twitter-melding fra Tesla-sjef Elon Musk, som sier disse Model 3-utgavene er på plass i Europa om seks måneder.

Roland sier de aller fleste kundene har vært fornøyde, men at det har vært noen enkeltepisoder der kundene har måttet sittet vel lenge mens de ventet på utleveringen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken