The September When til Fjordfesten

SCENEVANT: Morten Abel var på Fjordfesten også i 2014.

SCENEVANT: Morten Abel var på Fjordfesten også i 2014. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

The September When er tilbake i 2019 og klare for Fjordfesten.

DEL

The September When, med Morten Abel i spissen, er ett av sin generasjons mest definerende norske band, skriver Fjordfesten i en pressemelding.

Hitmaskin

Bandet står bak en imponerende rekke udødelige hits, og i 2019 legger de ut på veien igjen. Med slipp av klassiske album som «Huggermugger», «One Eye Open» og «Mother I’ve Been Kissed» satte The September When en ny standard for norsk rock, og ga oss låter som «Bullet Me», «Cries Like A Baby» og «Can I Trust You», for å nevne noen.

– Musikken har vist seg å tåle tidens tann bemerkelsesverdig bra, og det er rett og slett en sann fryd å gjenoppdage den knallsterke låtkatalogen, skriver Fjordfesten.

Tre av fem album gikk til topps på VG-lista, og bandet ble kåret til Årets Spellemann i 1993. Etter å ha blitt oppløst i 1996, gjenforentes de først i 2008 på en konsert foran 20.000 mennesker i Stavanger sentrum. Deretter fulgte albumet «Juda Kiss» i 2009, etterfulgt av en turné som blant annet tok turen innom Oslo Spektrum.

LES OGSÅ: Kan bli vanskeligere å få politifolk til festivalene

Mistet bandmedlem

I 2013 mistet de Morten Mølster, det gode mennesket fra Våland. Å plukke opp hansken etter Mølster er ingen enkel oppgave. Det er rett og slett en jobb for to. Bandet har plukket musikanter som til sammen kan videreføre den musikalske nysgjerrigheten som Morten sto for, og samtidig ta med noe av seg selv inn i det laget av individualister som The September When alltid har vært.

I 2019 står det The September When igjen samlet på scenen, og tar turen til utvalgte festivaler og byer i Norge.

– Det er en stor glede å ha et av Norgeshistoriens største band tilbake i toppform, skriver Fjordfesten.

Fjordfestens line up for 2019 mangler da kun slipp av Headliner på fredagen. Artisten skal avslutte dagen som starter med Lind, Nilsen, Fuentes, Holm som følges opp av Julie Bergan.

Artister lørdag 3. august: Minor Majority – The September When – Onkl P – DumDum Boys – Ina Wroldsen.

LES OGSÅ: Nytt band klart til Fjordfesten

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.