Blant kjendisene er blant andre Henriette Steenstrup (43), John Brungot (40) og sandefjordingen Thomas Numme (47).

Kripos gjennomfører kampanjen gjennom flere filmer på blant annet Snapchat, Instagram og Facebook. Det er TV 2 som først skrev om dette.

Til kanalens nettsider forklarer Kripos:

– Vi ser at barn, særlig mellom 10 og 14 år, forteller om overgrepene til en venn. Der stanser ofte historien om overgrepene opp og det blir en hemmelighet, sier Laila Søndrol, seksjonsleder for seksuallovbrudd i Kripos, til TV 2.

LES OGSÅ: Senkveld på TV 2 avsluttes etter neste sesong

Gjentar kampanjen

I 2016 gjennomførte Kripos kampanjen «Ikke alle hemmeligheter skal holdes» (ekstern lenke). Flere tok kontakt med politiet etter denne kampanjen. En kampanje som nådde ut til rundt 300.000 gutter og jenter under 17. år.

Det er ikke bare barn man ønsker å nå ut til, men også øke de voksnes kunnskap om seksuelle overgrep mot barn.

– Vi håper flere voksne blir i stand til å ta imot historiene på en god måte. Voksne som møter barn må ta barna på alvor og det er viktig å kontakte politiet raskt, sier Søndrol til TV 2.

Kjendiser

Søndrol forklarer også hvorfor Kripos mener det er viktig at kjendiser deltar og fronter kampanjen:

– Det er viktig fordi de barna som ser opp til disse kjendisene kanskje i større grad tør å fortelle når noen de vet hvem er fronter dette. Vi setter veldig pris på alle som er med på å dele Kripos sitt budskap om at ikke alle hemmeligheter skal holdes, sier Kripos-lederen, til TV 2.